Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Dance of the Hillary Virüsü Mobil Telefonları Tehdit Ediyor!

Amerika'da yapılan seçimlerinden sonra ortaya çıkan “Dance of the Hillary” isimli virüs, sosyal medyayı korkuttu.

Amerika’da yapılan seçimlerinden sonra ortaya çıkan “Dance of the Hillary” isimli virüs, sosyal medyayı korkuttu.

Amerika’da yapılan başkanlık seçiminin ardından ortya çıkan “Dance of the Hillary” virüsü, Türkiye’de de sosyal paylaşım siteleri üzerinde yaygınlaşmaya başladı.

Hillary Clinton’ın, Donald Trump’tan fazla oy almasına rağmen başkan olamayışı, sosyal medya üzerinde alay konusu oldu. internet korsanları bu durumu değerlendirerek  Hillary Clinton’un dans eden bir videosunu internet ortamında dağıtmaya başladılar, Söz konusu videoyu izleyenler, seçimi kaybeden Clinton’ı tiye alan bir görüntü seyrettiğini düşünüyor fakat işin  arkasında gerçekleşen olaylar hiçte göründüğü gibi değil. Akıllı telefonlara gönderilen bu içerik tıklandığında, telefona virüs bulaşıyor ve neredeyse çökme noktasına geliyor. Söz konusu virüsün (Hoax) bir benzeri geçtiğimiz yıl ‘Dance of the Pope’ adı altında yayılmıştı.

Hoax: Elektronik posta adresi toplamak veya markaları karalamak için oluşturulan yalan haber (asparagas) içeren e-postalar. İnanılırlığı artırmak için imza kısmına çoğunlukla resmî kurum adları, profesör veya mühendis unvanları eklenir.

Dance of the Hillary virüsünün sosyal ağ üzerinden dağıldığı, bildiri uygulamaları, Facebook, WhatsApp ve Twitter üzerinden kendine zemin aradığı vurgulandı.