Sosyal Medya

Donanım

Dell’in Yeni XPS Serisi: Fütüristik Tasarım ve Yerleşik Yapay Zekâ 

Dell, XPS portföyüne XPS 16 ve XPS 14 ile yeni ekran boyutları ekliyor ve XPS 13 Plus'ı XPS 13 olarak güncelliyor. Bu üç dizüstü bilgisayar, dikkat dağıtıcı unsurları azaltan ve üretkenliğe odaklanan özelliklere sahip.

Dell’in Yeni XPS Serisi: Fütüristik Tasarım ve Yerleşik Yapay Zekâ

 

 

Dell, XPS portföyüne XPS 16 ve XPS 14 ile yeni ekran boyutları ekliyor ve XPS 13 Plus’ı XPS 13 olarak güncelliyor. Bu üç dizüstü bilgisayar, dikkat dağıtıcı unsurları azaltan ve üretkenliğe odaklanan özelliklere sahip.

 

Yeni XPS tasarımları, marka değerini ve algısını yükselten minimalist bir yaklaşımı benimsiyor. CNC ile işlenmiş alüminyumdan ve Gorilla Glass 3’ten üretilen bu portföy, ton sür ton renklerde (Grafit ve Platin) sunuluyor. Bu çarpıcı görünüm, dizüstü bilgisayar deneyimini geliştiren temel bileşenlere sahip. Medya ve işlev tuşları arasında kolayca geçiş yapmak için dokunmatik bir işlev sırası, dokunsal geri bildirime sahip kusursuz bir cam dokunmatik yüzey ve her tuş vuruşunda rahat ve akıcı bir yazma deneyimi sağlayan daha büyük tuş başlıkları bulunuyor.

Stil Performansla Buluşuyor

Yeni XPS dizüstü bilgisayarların her birinde OLED dokunmatik seçenekli InfinityEdge paneller, değişken yenileme hızları, yüksek çözünürlük seçenekleri, canlı renkler ve olağanüstü ayrıntılar için Dolby Vision® bulunuyor. Dört hoparlörlü tasarıma sahip bu yeni portföy, Dolby Atmos® çevreleyen ses desteği ve MaxxAudio® Pro by Waves tarafından desteklenen 3D stereo surround özellikleriyle olağanüstü bir ses deneyimi sunuyor. Ayrıca yeni akıllı FHD 1080p web kamerası ile kristal netliğinde görüntülü görüşmeler sağlıyor.

 

Bu yeni seri aynı zamanda Intel Core Ultra işlemciler ve Windows 11’in sunduğu deneyimler sayesinde cihazda yerleşik olarak bulunan yapay zekâ hızlandırması ile yeni yapay zekâ özellikleri getiriyor. Bu deneyimler yaratıcılığı ve üretkenliği artırırken aynı zamanda daha iyi performans ve daha uzun pil ömrü sağlıyor. Pil ömrü açısından bakıldığında tüm XPS dizüstü bilgisayarlar, yalnızca 60 dakika içinde pilin yüzde 80’ini doldurabilen ve kesintisiz iş akışları sağlayan ExpressCharge özelliğine sahip.

Yeni XPS Portföyü ile tanışın

Dell, cihazın kapladığı alanı azaltan ve ekran boyutunu en üst düzeye çıkaran dar çerçeveler tasarlama konusuna öncülük ederek 16 ve 14 inç ekranları geliştirdi. XPS 16 ve XPS 14 ile Dell ayrıca, yeni XPS dizüstü bilgisayarların taşınabilirliğini artırırken performans ve tasarıma odaklanıyor.

 

XPS 16, karmaşık iş yüklerinin üstesinden gelmek için özel olarak tasarlanmış olağanüstü yüksek performans özellikleriyle portföye liderlik ediyor. En yeni Intel Core Ultra işlemciler ve NVIDIA GeForce RTX GPU’larla (GeForce RTX 4070 GPU’ya kadar) donatılan XPS 16, 80 W’a kadar sürekli performans sunan en güçlü XPS dizüstü bilgisayarı olarak öne çıkıyor.

 

Performans, tasarım ve taşınabilirliği bir araya getiren XPS 14, her yerden çalışma esnekliği arayan kişiler için pek çok avantaj sağllıyor. XPS 16’dan yüzde 21 daha hafif olan XPS 14, zorlu görevleri kolaylıkla tamamlamak için güçlü performans sunuyor. İsteğe bağlı NVIDIA GeForce RTX GPU’lar (GeForce RTX 4050 GPU’ya kadar) ile yüksek çözünürlüklü videolar zahmetsizce düzenlenebiliyor ve oynatılabiliyor. Uzun pil ömrüne sahip bu dizüstü bilgisayar, hareket hâlindeki yaşam tarzına eşlik etmek için üretildi.

 

Hem XPS 16 hem de XPS 14, 3D işleme, video düzenleme ve canlı yayın gibi zorlu yaratıcı görevlerde üstün performans gösteren NVIDIA Studio onayına sahip sistemler olarak öne çıkıyor çıkıyor. Dell’in tasarım devrimini başlatan ve ikonik tasarımıyla gelecek vizyonunu belirleyen XPS 13, sadece 1,18 kg ağırlığıyla en ince ve en hafif XPS modeli olup her yere kolaylıkla taşınabiliyor. Yenilenen dizüstü bilgisayar, günlük üretkenlikten yüksek çözünürlüklü içerik oluşturmaya kadar çok yönlü bir görsel deneyim sunmak üzere üç yeni ekran seçeneğine (FHD+, QHD+ dokunmatik ve 3K+ OLED dokunmatik) sahip.

Yeni En İyi Arkadaşınız: Yapay Zekâ

 

Intel Core Ultra işlemcilerle desteklenen yeni XPS portföyü, sinirsel işlem birimi (NPU) eklenmesiyle yerleşik bir yapay zekâ hızlandırma motoruna sahip. Bu yeni eklentiyle bilgisayar, işleme ve performans için artık CPU veya GPU’ya bağımlı olmadığını gösteriyor.

 

Tüm dizüstü bilgisayarlar, günlük görevleri kolaylaştırmak, daha sorunsuz ve daha verimli hâle getirmek için yapay zekâ yeteneklerinden yararlanan Windows 11’deki Copilot özelliğiyle birlikte geliyor. Portföyde ayrıca işlerin yapılmasını daha da kolaylaştırmak ve iş akışının sürdürülmesini sağlamak için tasarlanmış bir Copilot tuşu da bulunuyor.

Tepeden Tırnağa Sürdürülebilir

Dell, hem ürünlerinde hem de ambalajlarında daha sürdürülebilir malzemeler kullanma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Yeni XPS ailesi şimdiye kadarki en yüksek sürdürülebilir malzeme seviyesine sahip. Yeni XPS portföyü ilk kez geri dönüştürülmüş alüminyum ve yenilenebilir bir enerji kaynağından elde edilen düşük emisyonlu alüminyum ile üretilerek malzemenin karbon ayak izini yüzde 89’a kadar azaltıyor. XPS dizüstü bilgisayarları korumak için kullanılan ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş veya yenilenebilir içerikten üretilen ambalaj, Dell’in 2030 Sürdürülebilirliği Geliştirme Hedeflerine ulaşması yolunda önemli bir adım anlamına geliyor. Öte yandan yeni XPS ailesi EPEAT Gold tescilli olup EPEAT’in yeni ve zorlu iklim kriterleriyle uyumlu. Climate+ tesciline sahip bu dizüstü bilgisayarlar, karbondan arındırma konusunda sektörün en iyi uygulamalarını karşılıyor.

Fiyatlar ve Satış Tarihi

XPS 13, 1.299 USD ve 1.749 CAD’dan başlayan fiyatlarla; XPS 14, 1.699 USD ve 2.299 CAD’dan başlayan fiyatlarla; XPS 16 ise 1.899 USD ve 2.549 CAD’dan başlayan fiyatlarla yakında satışa sunulacak.