Sosyal Medya

Yazılım

DİA Yazılım, 2021’in ilk 6 ayında Yüzde 50 büyüdü

Bulut teknolojisine ilgi her geçen gün artarken, kurumsal yönetim sistemi yazılımları ve bulut teknolojisi avantajı sunan DİA Yazılım, 2021'in ilk 6 ayında 2020'ye göre büyüme kaydetti.

DİA 2021’in ilk 6 ayında %50 büyüdü

Dünyada şirketlerin yüzde 51’inin geçiş yaptığı bulut teknolojisinden küçük, büyük, kamu, özel fark etmeksizin çok sayıda şirket faydalanıyor. Bulut teknolojisine ilgi her geçen gün artarken, kurumsal yönetim sistemi yazılımları ve bulut teknolojisi avantajı sunan DİA Yazılım, 2021’in ilk 6 ayında 2020’ye göre %50 büyüme kaydetti.

Stok ve muhasebe çözümlerine ek olarak E-Fatura ve E-İrsaliye gibi hizmetleri de Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş E-Fatura Entegratörü olarak sağlayan DİA Yazılım, E-Devlet Ürünleri’nde de %60 büyüdü.

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, 2021’in ilk 6 ayında 2020’ye göre %50 büyüme gerçekleştirdiklerini belirterek,
“Pandemi nedeniyle bulut teknolojisine olan ilginin artmasının etkileri halen devam ediyor. Firmalar uzaktan ya da hibrit çalışma modeline geçebilmek için bulut teknolojisiyle hizmet veren bulut yazılımlara geçmeye devam ediyorlar. Bundan sonra da bulut sistemlerin gelişimleri hızla devam edecek.” dedi.

Profesyonel bir bulut hizmetiyle kullanıcılarına kesintisiz güvenlik sağlamayı hedeflediğini de sözlerine ekleyen Onay,

“DİA’da sürekli güvenlik açığı testleri yapılır ve güvenlik her zaman en öncelikli konudur. Bu nedenle de kurulduğu 2004 yılından beri DİA’da güvenlikle ilgili hiçbir sorun yaşanmadı. İşletmelerin kendilerine ait bir sunucu sahibi olması, hem yüksek maliyet hem de sınırlı bir hizmet getirir. Profesyonel bir bulut hizmeti alınması halinde, ek olarak bir şeyler satın almanız ya da yüklemeniz gerekmediğinden, teknolojik yatırım maliyetlerinden ciddi bir tasarruf sağlarsınız. Hali hazırda her işletmenin gelişmiş güvenlik, düşük maliyet, yüksek verimlilik ve yedekleme planına ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçlara ortak bir cevabı bulut teknolojisi sunmaktadır.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.