Sosyal Medya

Kripto Para

Dijital Euro Testleri, Çarpıcı Sonuçları Estonya Paylaştı!

Estonya Merkez Bankası Eesti Pank, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile yaptığı dijital Euro testlerinin ardından dikkat çekici sonuçlara vardı.

Estonya dijital Euro testlerinin sonuçlarını paylaştı

Estonya Merkez Bankası Eesti Pank, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile yaptığı dijital Euro testlerinin ardından dikkat çekici sonuçlara vardı.

Blokchain tabanlı bir dijital para biriminin nakit ile birlikte çalışmaya uygunluğunu araştıran uzun soluklu bir araştırma projesi yürüten Estonya Merkez Bankası Eesti Pank, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile yaptığı dijital Euro testlerinin ardından dikkat çekici sonuçlara vardı.

Blockchain Türkiye Platformu’nda yer alan habere göre, Estonya Merkez Bankası’na göre blockchain tabanlı bir dijital Euro, teoride aynı anda çok büyük bir para arzı ve kartlı ödeme sistemine göre daha küçük bir karbon ayak izi ile neredeyse sınırsız sayıda ödemenin işlenmesini destekleyebilir.

Eesti Pank; ECB, İspanya, Almanya, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Letonya ve Hollanda merkez bankalarıyla dijital Euro için olası bir teknik çözümü değerlendirmek üzere birçok araştırma üzerinde çalıştı.

Saniyede 300 binden fazla eş zamanlı ödeme

ECB ile yapılan proje, halihazırda Estonya e-devletinin temeli olarak hizmet eden blockchain teknolojisi üzerine inşa edilmiş bir dijital Euro’nun, ödemelerin ve para sahiplerinin sayısı ve enerji maliyetleri açısından nasıl performans gösterebileceğine ve dijital kimliklerin nasıl birbirine bağlanabileceğine odaklandı. Estonya, Letonya, Litvanya ve İspanya’dan dijital kimliklere sahip kişiler arasında ödemeler yapıldı. Eesti Pank, çabanın düşük performans ve yüksek enerji maliyetleri gibi daha önceki blockchain sorunlarının üstesinden geldiğini söylüyor. Test, saniyede 300 binden fazla eş zamanlı ödeme gerçekleştirdi ve para iki saniyeden kısa sürede alıcıya ulaştı. Tahmini karbon ayak izi, şu anda kullanımda olan kartlı ödeme sisteminden çok daha küçük bir seviyede kaldı.