Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Discord nihayet sesli kanallara metin sohbeti özelliği getiriyor

Discord'un sesli sohbeti bazen kafa karıştırıcı bir deneyim olabiliyor - yalnızca bir bağlantı veya komik GIF paylaşmak için genellikle kanallar arasında geçiş yapmanız gerekiyordu. Discord bu konudaki kafa karışıklığını nihayet düzeltecek adımı attı. Tüm platformlardaki sesli kanallarda metin sohbeti özelliği artık kullanılabilir durumda.

Discord nihayet sesli kanallara metin sohbeti özelliği getiriyor

Artık oyundaki ekibinizi koordine etmek için kanallar arasında atlamanıza gerek kalmıyor.

Discord’un sesli sohbeti bazen kafa karıştırıcı bir deneyim olabiliyor – yalnızca bir bağlantı veya komik GIF paylaşmak için genellikle kanallar arasında geçiş yapmanız gerekiyordu. Discord bu konudaki kafa karışıklığını nihayet düzeltecek adımı attı. Tüm platformlardaki sesli kanallarda metin sohbeti özelliği artık kullanılabilir durumda.

Artık her kanalda aklınızdan geçenleri yazabileceğiniz bir chat kısmına sahip. Katılmak için özel bir izne gerek olmadığı için sessizce yardım teklinizi ekip üyelerine iletmeniz mümkün.

Ses kanalları artık normal metin sohbetleriyle aynı izinlere sahip olduğundan, moderatörler mesaj, çıkartma ve diğer içerikleri gönderme yeteneğini sınırlayabiliyor. Daha büyük dosya yüklemeleri gibi ‘güçlendirilmiş’ sunuculardan gelen avantajlar, ses kanallarına taşınacak.

Bu yeni özellik tüm sunucular ve platformlar için ücretsiz. Şu anda ise “Topluluk” durumuna ayarlanmamış sunucular için kullanılabilir (yani yalnızca özel kullanım sunucuları), ancak yöneticiler rahatlarsa kaydolabilir. Tüm sunucularda 29 Haziran’a kadar metin özelliği tam olarak etkinleştirilmiş olacak.

Discord’un bu hareketi, yalnızca sesli kullanıcılar için metin sohbeti yapmak için oluşturulan kanalların çoğalmasından bahsetmeden, kafa karışıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Bir dereceye kadar, ses ve metnin melezinin daha önce mevcut olmaması zaten çok şaşırtıcı. Ancak bu geçte olsa olumlu bir hareket.

Eleştirmenler daha önce, Discord’u Clubhouse benzeri yayınlara, Premium kanal üyeliklerine ve şirketin orijinal oyun odağının ötesine geçen diğer özelliklere çok fazla odaklanmakla suçlamıştı. Sesli kanallarda metin sohbeti ile Discord, kullanıcıların uzun zamandır istediği bir özellikle özüne geri dönüyor.