Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Discord, yenilenmiş Android uygulamasını kullanıma sunmaya başlıyor

Discord'un elden geçirilmiş Android uygulaması, yeni özellikler için bekleme süresini daha da kısaltacak... Yeni uygulamadaki geliştirmelerin Discord iOS'a da gelmesi yakındır...

Discord, yenilenmiş Android uygulamasını kullanıma sunmaya başlıyor!

Discord’un elden geçirilmiş Android uygulaması, yeni özellikler için bekleme süresini daha da kısaltacak… Yeni uygulamadaki geliştirmelerin Discord iOS’a da gelmesi yakındır…

Discord, yenilediği Android uygulamasını kullanıma sunmaya başladı. Şirketi takip edenler bilir, Google’ın mobil işletim sistemine gelmeden önce yeni özelliklerin Masaüstü ve iOS’a geleceğine dair haberlerin ortaya çıkmıştı. Buna dair en önemli ayrıntıları Sunucu Profillerinin ortaya çıkmasından biliyoruz.

Pazartesi günü yayınlanan bir blog gönderisinde şirket, yakın zamanda Android uygulamasını React Native kullanarak yeniden oluşturduğunu söyledi. Discord, 2015’te Meta’nın ilk açık kaynaklı React’inden bu yana iOS geliştirme framework’ünü kullanıyor. Artık Discord’un her iki mobil uygulaması da aynı temel kod tabanında olduğu için, bundan sonra Android kullanıcılarının özellik tutarlılığı her uygulamada bekleyebilirler.

yenilenmiş Discord Android uygulaması

Discord’ta benzer şekilde yaptığı açıklamada, kullanıcılarının platformlar arasında daha tutarlı bir kullanıcı deneyimi göreceğini söylüyor. Örneğin, Android uygulaması, yazılımın iOS sürümüyle daha uyumlu olan daha büyük bir varsayılan yazı tipine sahip olacak. Buna ek olarak Discord, gelecekteki güncellemeleri daha hızlı yayınlayacağını da söylüyor. Yapılan açıklamada,

“Discord platformlar arasında büyümeye devam ederken, hangi cihazı veya platformu kullanıyor olursanız olun, sizi ve topluluklarınızı mümkün olduğunca hızlı ve verimli bir şekilde desteklemenin yollarını bulmak istiyoruz.”

“Discord’un açık olduğu her mobil platformda React Native’i kullanmak, yaptığınız şeyi desteklememize yardımcı olan araçlardan sadece biri ve size nasıl olduğunu göstermek için sabırsızlanıyoruz.” denildi.

Android telefonunuzda zaten Discord yüklüyse yeniden elden geçirilmiş uygulamanın önümüzdeki haftalarda cihazınıza gelmesini bekleyebilirsiniz. Bu arada, yeni Android kullanıcıları yazılımı Google Play Store‘dan indirebilir.