Sosyal Medya

Sosyal Medya

Siri ve Cortana ‘ya Yeni Rakip, Facebook M!

Facebook Messenger uygulamasına gelen güncellemeyle Facebook da aralarında Google, Microsoft ve Apple gibi mobil kişisel asistan şirketleri arasına girdi.

Facebook Messenger uygulamasına gelen güncellemeyle Facebook da aralarında Google, Microsoft ve Apple gibi mobil kişisel asistan şirketleri arasına girdi.

Yakın bir zaman önce Facebook’un kişisel asistan servisleri üzerine çalıştığıyla ilgili duyumlar ortaya atılıyordu. Dün Facebook Messenger uygulamasına gelen güncellemeyle Facebook da aralarında Google, Microsoft ve Apple gibi mobil kişisel asistan şirketleri arasında yer aldı.

Facebook Messenger’ın yöneticisi David Marcus bir gönderisinde şirketin planlarını açıkladı:
Bugün Facebook M adındaki yeni servisimizin testlerine başladık. Facebook M insanlar tarafından geliştirilen ve tasarlanan, güncel bir yapay zekaya sahip. Sizin adınıza verileri ve bilgileri bulmak, verdiğiniz görevleri yapmak için tasarlandı ve Facebook Messenger’a dahili olarak çalışacak.

Marketteki diğer servislerden ziyade ‘M’ sizin görevlerinizi gerçek anlamda tamamlayabilecek. Sizin adınıza alışveriş yapabilir, sevdiklerinize hediyeler gönderebilir, kitap, restoran ve seyehat rezervasyonlarınızı yapabilir. Yapabileceklerini bunlarla da sınırlı kalmayacak.

Bu hizmetlerin istenilen seviyeye gelmesi için henüz çok erken. Ancak şirket Messenger’ın diğer chat servisleri arasındaki konumunu arttırmayı ve kullanım sıklığını yukarılara taşımayı hedefliyor. Böylece insanların yapacakları işleri azaltmayı ve ilgi alanlarını daha özel işlerine ayırıp, zaman kazanmalarını sağlamayı amaçlıyor.

facebook-m-messenger

Marcus’un Facebook’a katılmasıyla, Messenger giderek artan bir hızla geliştirildi ve kolaylaştırıldı. Uygulama satın alma ve chat üzerine olmaktan ziyade daha efektif ve kullanışlı bir hale getirilmeye çalışılıyor.

Araştırmacılar uygulamanın tüm kullanıcılara etkin şekilde hitap edebilmesi için yapay zeka üzerine şirketin çok fazla para ve zaman harcaması gerektiğini belirtiyorlar. Ancak Facebook bununla baş edebileceğine inanılıyor ve bu yola çoktan girildi bile.