Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Disney+ abone sayılarında hızla Netflix ve Amazon Prime’a yaklaşıyor!

Disney+ daha şimdiden pazarın yüzde 18'ini ele geçirdi ve giderek büyümeye devam ediyor. Netflix ve Amazon Prime Video tarafında ise küçükte olsa düşüş görülüyor. Bunda zamlarında etkisi olabilir. İşte JustWatch tarafından önemli analiz...

Disney+, Netflix’e ciddi rakip olacak! İlk abone rakamları nasıl?

Netflix‘in ve ona yakın Amazon Prime Video’nun abone sayılarının yatay bir seyirde sıkışıp kaldığını biliyoruz. Aslında yeni abone bulmakta zorlanan bu iki ana akım video akış platformuna ciddi bir rakip daha katıldığı görülüyor.

JustWatch‘ın paylaştığı market araştırması sonuçlarına göre Disney+ daha şimdiden, Kasım 2019’daki  lansmanından bugüne, SVOD pazarının %18’ini ele geçirmeyi başarmış durumda… Üstelik 14 Haziran’da ülkemizde de kullanılmaya başlanacak ve Türkiye gibi büyük bir pazarında abone sayılarını göz önüne alırsak bu grafikteyi farkın giderek kapanabileceğini tahmin etmek zor değil.

Gerçek şu ki Disney+ yeni pazarlara açılmaya devam ediyor ve küresel büyüme potansiyeli belki de rakiplerine göre çok daha fazla.

Bu durumun, Ocak 2021’den bu yana sırasıyla -%5 ve -%4 kaybeden en büyük oyuncular Netflix ve Prime Video üzerinde de net ve gözle görülür bir etkisinin olduğunu görebiliyoruz.

Bence Netflix daha yeni abonelik paketlerinin fiyatlarını artırdı. Bu duruma kızan bir çok abone için şimdi çok daha iyi ve farklı yeni video akış platformu ortaya çıkmış olabilir.

Bir önceki yazımda Disney+’ın özellikle eski TV’lerde nasıl bir uygulama desteği sunacağını henüz bilmediğimizi aktarmıştım. Disney+’ın bu fiyatlara kızan Netflix kitlesini kendisine çekmeyi başarıp başaramayacağını da 14 Haziran sonrasında hep birlikte göreceğiz.