Sosyal Medya

Otomobil

DS Automobiles, DS E-TENSE FE23’ün yeni tasarımını tanıttı!

DS Automobiles ve PENSKE AUTOSPORT, Formula E’nin 10. sezonu için DS E-TENSE FE23’ün yeni tasarımını tanıttı.

DS Automobiles, DS E-TENSE FE23’ün yeni tasarımını tanıttı!

 

DS Automobiles ve PENSKE AUTOSPORT, Formula E’nin 10. sezonu için DS E-TENSE FE23’ün yeni tasarımını tanıttı. DS Performance tarafından geliştirilen yarış araçlarının direksiyonlarına 2018 ve 2019 Formula E Şampiyonu Jean-Eric Vergne ve 2022 Dünya Şampiyonu Stoffel Vandoorne geçecek. DS PENSKE’nin iki pilotu, resmi sezon öncesi testlerine 24-27 Ekim 2023 tarihleri arasında Valencia-İspanya’da başlayacak. Yeni sezonun ilk yarışı ise 13 Ocak 2024’te Mexico City’de gerçekleştirilecek.

 

DS Automobiles ve PENSKE AUTOSPORT, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 10. sezonu için DS E-TENSE FE23’ün yeni tasarımını tanıttı. Bu yıl, tamamen elektrikli serinin göz alıcı yarış aracı, Formula E severlerin iyi tanıdığı altın ve siyah renkleri tersine döndürerek kullanıyor ve böylece parlaklığının, zarafetinin ve görünürlüğünün artmasını sağlıyor. Bu yeni tasarım ile DS E-TENSE FE23 artık ön tarafında, yan bölmelerinde ve tüm HALO sistemi üzerine yerleştirilmiş altın renginin ışıltısıyla göz kamaştırıyor. Tüm güç üniteleri iki yıllığına tip onayı almış olduğu için bir kez daha 9. sezonda kullanılan güç-aktarma mekanizmasıyla donatılan, bununla birlikte görünümü yenilenen yarış aracı, Fransız markanın geleneksel renk düzenine ve takımın ruhuna sadık kalmayı sürdürüyor.

DS E-TENSE FE23, DS Performance tarafından, DS Automobiles’de sunulan en gelişmiş elektrik teknolojisine odaklanılarak tasarlandı. İki Formula E şampiyonluğuna sahip tek pilot olan Jean-Eric Vergne ve 2022 dünya şampiyonu Stoffel Vandoorne, 24-27 Ekim 2023 tarihleri arasında Valencia-İspanya’da yapılacak resmi sezon öncesi testlerinde, DS E-TENSE FE23’lerin direksiyonuna geçecek. 10. sezonun ilk yarışı ise 13 Ocak 2024’te Mexico City’de gerçekleştirilecek.

DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti: “Yeni tasarımın tanıtım anı, her zaman çok heyecan vericidir çünkü yeni bir maceranın, yeni bir mücadelenin ve yeni sezonun resmi başlangıcını temsil eder! 10. sezona, geçen yılın aracından çok daha güzel olan yeni bir DS E-TENSE FE23 ile başlıyoruz. Bu araç hem daha güzel hem daha göz alıcı bir tasarıma sahip ve zaten motorsporlarının kalbinde yatan da bu iki unsur. Amacımız, markamıza, DS Automobiles’e, ortağımız PENSKE AUTOSPORT’a ve tabii ki tüm sponsorlarımıza görünürlük sağlamak. Ayrıca DS E-TENSE FE23’ün hareket kabiliyetinin de görünümü kadar iyi olmasını sağlamak için büyük çaba gösteriyoruz. Bu yıl, herhangi bir tip onayı değişikliği yapılmadığı için güç aktarma organları 9. sezondakilerle aynı olacak ancak araç üzerinde birçok başka işlem gerçekleştirildi ve yönetim yazılımını iyileştirmeye yönelik çalışmalarımız da devam edecek. 10. sezon için hedefimiz büyük başarılar elde etmek!”

 

DS Automobiles’in Formula E’ye katılmasından bu yana elde edilen önemli başarılar:

  • 105 yarış
  • 4 şampiyonluk
  • 16 zafer
  • 47 podyum
  • 22 pol pozisyonu