Sosyal Medya

Samsung

Dünyanın En Büyük Akıllı Telefon Fabrikası Hindistan’da Açıldı

Dünyanın En Büyük Akıllı Telefon Fabrikası Samsung Tarafından Hindistan'da kuruldu. Samsung büyük bir potansiyeli olan Hindistan'a yatırımlarını arttırdı. Yeni Fabrika ile pazarın bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Üstelik Yüzde 20 Vergi Avantajını da kaptı.

Samsung Hindistan’da Dünyanın En Büyük Akıllı Telefon Fabrikasını Kurdu

Dünyanın En Büyük Akıllı Telefon Fabrikası Hindistan’da Açıldı. Samsung Xioami’den aldığı pazar liderliğini pekiştirmek için büyük bir üretim tesisi kurdu.

Samsung Electronics bugün dünyanın en büyük cep telefonu fabrikasının açılışını yaptı. Açılışta Güney Kore Balkanı Moon Jae-in ve Hindistan Başbakanı Narende Modi tarafından kurdele kesildi.

Dünyanın En Büyük Akıllı Telefon Fabrikası Hindistan'da Açıldı

Hindistan’ın Başkenti Delhi’nin yakınlarında Noida’da yer alan yeni fabrika yılda 120 Milyon adet üretim gerçekleştirebilecek. Bloomberg’e göre bu yeni tesiste 100 dolardan daha düşük seviyedeki – giriş seviyesi telefonlardan, Samsung’un amiral gemisi Galaxy S9 gibi telefonlarda üretilebilecek.

Hindistan Akıllı Telefon Üreticileri için Büyük Fırsatlar Sunuyor!

Hindistan, 400 milyondan fazla kullanıcısı olan büyük bir akıllı telefon pazarında yer alıyor. Ancak ülke nüfusu 1,3 milyar ve hala kullanılmayan çok büyük bir potansiyel var.

IDC verilerine göre 2017’de akıllı telefon olarak 124 milyon cihaza ulaşıldı. Bu nedenle Samsung’un bu yeni fabrikası tek paşına bu büyük pazarın ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde.

Samsung son dönemde Xiaomi‘nin elinde bulunan Hindistan’daki en büyük akıllı telefon markası olma özelliğini ele geçirmişti. Bu yeni fabrika ile bu pazardaki yerini daha da sağlamlaştırmak istiyor.

Bunun yanında Hindistan hükümeti bizdeki gibi yurt dışından ithal olarak getirilen akıllı telefonlardan aldığı vergileri arttırdı. Bu yüzde 20’lik artıştan Samsung’un Hindistan fabrikasında üretilen cihazların etkilenmeyeceğini düşünürsek bu önemli bir teşvik.

Bu durumdan Hindistan’da üretim tesisi kuran Xioami ve Samsung gibi devler etkilenmeyecek demek belki daha doğru olur. Apple bile Hindistan’da telefon üretmeye başladı. Şirket yakında 6S üretimine başlayacak. Daha önce iPhone SE modeli üretilmişti.

Hindistan akıllı telefon üreticileri için oldukça büyük bir pazar ancak oldukça dar bir kar marjı sunuyor. Ancak bu pazar hala önemini koruyor. Dünyanın en büyük telefon üreticisi olan Samsung’un; dünyanın en büyük telefon fabrikasını burada açmaya karar vermesi bu durumun en güçlü göstergesi olarak görülebilir.