Sosyal Medya

Genel

Edge Başka Platformlara Gelecek mi?

Microsoft'un Windows 10 ile birlikte kullanıma sunacağı yeni tarayıcısı Edge hakında merak edilen bir konu daha açıklığa kavuştu. Tarayıcının başka platformlara gelip gelmeyeceği belli oldu.

Microsoft’un Windows 10 ile birlikte kullanıma sunacağı yeni tarayıcısı Edge hakında merak edilen bir konu daha açıklığa kavuştu. Tarayıcının başka platformlara gelip gelmeyeceği belli oldu.

Microsoft’un yeni tarayıcısı Edge gündemdeki yerini koruyor. Project Spartan olarak kullanıcıların karşısına çıkan ve ardından isminin Edge olduğu anlaşılan yeni tarayıcı, Windows 10 final sürümüyle birlikte kullanıcıların beğenisine sunulacak. Hali hazırda, önizleme sürümleri ile beta aşaması sürdürülen Edge hakkında merak edilen konulardan biri de açıklığa kavuştu.

Edge Windows’a özel mi olacak?

Son yıllarda rakip platformlara yazılım desteği verme konusunda cömert davranan Microsoft’un, Edge tarayıcıyı mobil platformlara taşıyıp taşımayacağı merak ediliyordu. Android, iOS ya da Mac’e yönelik bir Edge hamlesi Microsoft’tan beklense de gelen yorumlar yeni tarayıcının Windows 10’a özel olacağı yönünde. Neowin.net sitesinin haberine göre, Redmond merkezli şirket, Edge’i en azından başlangıçta diğer platformlara taşımayı düşünmüyor.

microsoft-edge-4

Rakiplere yazılım desteği

Eski CEO Steve Ballmer döneminde rakip platformlara yazılım sağlama konusunda daha kapalı olan Microsoft, Satya Nadella döneminde Android ve iOS için Office yazılımlarını yayınlamıştı. Ayrıca, Skype yazılımını da Mac, Linux, Android, iOS gibi birçok masaüstü ve mobil işletim sisteminde sunmaya devam etmişti. Bakalım Microsoft yeni tarayıcı Edge’i ileride diğer platformalara taşıyacak mı?