Sosyal Medya

Otomobil

Elektrikli Araç Kredilerine İlgi Artıyor

Otomotiv kredilerinde uzmanlaşan ALJ Finans, elektrikli otomobiller için de kredi vermeye başladı. Elektrikli otomobil kredilerine başvurularda mevcut kredi başvuruları ile aynı prosedürler uygulanıyor. Bu durum, müşteriler için daha önceki kredi süreçlerini benzer şekilde takip etmelerini sağlıyor.

Elektrikli Araç Kredilerine İlgi Artıyor

 

Elektrikli otomobillerin toplam otomotiv pazarında her geçen gün payını artırması,  araç kredi taleplerinin de artmasına yol açtı. Otomotiv kredilerinde uzmanlaşan ALJ Finans, elektrikli otomobiller için de kredi vermeye başladı. Elektrikli otomobil kredilerine başvurularda mevcut kredi başvuruları ile aynı prosedürler uygulanıyor. Bu durum, müşteriler için daha önceki kredi süreçlerini benzer şekilde takip etmelerini sağlıyor.

“Son 6 ayda başvurular arttı”

ALJ Finans Genel Müdürü Volkan Döşoğlu, özellikle yılın 2. yarısından sonra elektrikli araç kredisi başvurularında artış yaşandığını belirterek “Başvuruların yanı sıra bilgi almak amacıyla iletişime geçenlerin sayısında da gözle görülür artış bulunuyor. Anlaşmalı marka ve bayilerimiz vasıtasıyla elektrikli otomobil kredisi vermeye başladık. Genelde yasal kredi sınırları çerçevesinde bireysel müşterilerimiz 300 bin TL civarında başvuruda bulunabiliyor, tüzel ve vergi levhalı müşterilerimiz ise araç bedelinin yüzde 100’üne kadar talep edebiliyor.” dedi.

“2024 yılında araç kredileri içindeki pay yüzde 10’u geçer”

Döşoğlu, elektrikli araç için kullanılacak kredi hacimlerinin 2024 yılında tüm araç kredileri içinde yüzde 10’un üzerinde paya sahip olacağını öngörerek ona göre planlama yaptıklarını söylerken ” 2024 yılında otomotiv sektöründe bir daralmanın olabileceğini göz önünde bulunduruyoruz. Bu durumun başlıca nedeni, yılın ilk yarısında faiz oranlarının göreceli olarak yüksek seyretmesi beklentisi. Şu an birçok markanın indirim ve kredi kampanyaları düzenlediği bir dönemden geçiyoruz; ancak, 2024 yılında bu eğilimin azalarak devam edeceğini tahmin ediyoruz. Finansal açıdan bakıldığında, enflasyonist bir ortamda adetlerde düşüş yaşansa da kredi hacminin bu yıl ile paralel olarak devam etme potansiyeli bulunmaktadır.

ALJ Finans olarak, 2024 yılında gerçekleştireceğimiz dijital yatırımlar ve müşterilere sunacağımız alternatif hizmetlerle büyümeyi sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte, sektördeki zorluklara karşı etkili stratejiler geliştirmeyi ve müşteri odaklı yaklaşımımızı güçlendirmeyi planlıyoruz. Gelecekteki belirsizliklere rağmen, şirket olarak sağlam bir temelde durmak ve inovasyona odaklanarak başarılı bir büyüme stratejisi yürütmek, temel hedefimiz ”” şeklinde değerlendirdi.