Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Elektrikli Araçların ve Akıllı Telefonların Batarya Sürelerini 2 Katına Çıkaran Teknoloji

 

Batarya Süresinde Devrim, Süreyi 2 Katına Çıkaran Teknoloji!

SolidEnergy Lityum Metal pil teknolojisini 2017 yılında ticarileştirmek için hazırlanıyor.

Lityum Metal piller mevcut bataryalara göre daha küçük daha ince ve 2 kat daha güçlü. SolidEnergy MIT tarafından geliştirilen teknoloji 2017 yılında ticari ürün haline getirilmeye başlanacak.

Bu sayede 2017 yılında akıllı telefonların pil ömürleri iki katına çıkabilir. SolidEnergy CEO’su Qichao Hu aynı ölçekte bir pil ile gücü 2 katına çıkarabilirsiniz diyor.

Elektrikli Araçların ve Akıllı Telefonların Batarya Sürelerini 2 Katına Çıkaran Teknoloji

Yeni geliştirilen Lityum metal folyo Anot ve aşırı ısınan bu folyoyu kaplayan elektrolit kaplama ile etkileyici bir sonuç elde etmiş görünüyorlar.

Sonuç yarısı büyüklüğünde modern bir lityum pil ile aynı güce sahip bir batarya.

 

solidenergy-commercialization-mit-2016-08-19-02

Şirket ürünü ticarileştirmek için çalışmalarına başladı ve 2016 yılında ilk olarak drone bataryalarında kullanılacak. 2017 yılında ise akıllı telefonlar ve diğer elektronik hücreli cihazlar için üretilecek. Elektrikli araçların pilleri içinde 2018 yılı öngörülüyor.

Teori de aynı boyutta pillerin gücünü 2 katına çıkan bu teknoloji aynı sonuçları elektrikli arabalar üzerinde verirse tek şarj ile 280 Mil’lik kullanım mesafesi bulunan Tesla Model ise bu sayede 560 Mil yapabilir.
Açıkçası bu oyunun kurallarını değiştiren bir devrim olabilir. SolidEnergy’nin en son şarj döngüsü rakamlarına da bakmak lazım.

MIT News