Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Eski BDDK Başkan Yardımcısı Dr. İhsan Uğur Delikanlı, Fimple Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Bir Dönem BDDK Başkan Yardımcılığı Görevini Üstlenen Dr. İhsan Uğur Delikanlı, Fimple Yönetim Kurulu Üyesi Oldu.

Eski BDDK Başkan Yardımcısı Dr. İhsan Uğur Delikanlı, Fimple Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Bir Dönem BDDK Başkan Yardımcılığı Görevini Üstlenen Dr. İhsan Uğur Delikanlı, Fimple Yönetim Kurulu Üyesi Oldu.

2022’nin Mart ayında faaliyetlerine başlayan ve Mayıs ayında çıktığı tohum öncesi yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım alan finansal teknoloji şirketi Fimple, yönetim kurulu üyeliğine bankacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Dr. İhsan Uğur Delikanlı’nın getirildiğini duyurdu.

Global bir teknoloji şirketi olma vizyonuyla 2022’nin ilk aylarında faaliyetlerine başlayan ve kurucuları arasında finansal teknoloji sektörünün tecrübeli isimlerinden Dr. Mücahit Gündebahar ve Abdurrahman Çınar’ın yer aldığı Fimple, finansal fonksiyonların bulut sistemler üzerinden servis olarak sunulmasına yönelik çözümler üretiyor. Mayıs ayında APY Ventures liderliğinde gerçekleştirilen tohum öncesi yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım alan şirket, ekibini büyütmeye ve yönetim fonksiyonlarını güçlendirmeye devam ediyor. Fimple’dan aktarılan bilgiye göre; bankacılık sektörünün deneyimli isimlerinden Dr. İhsan Uğur Delikanlı’nın şirketin Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildiği belirtiliyor.

Dr. İhsan Uğur Delikanlı Gücümüze Güç Katacak

Fimple tarafından yapılan açıklamada:

“Uzun yıllar bankacılık sektöründe önemli görevler üstlenen; BDDK Yönetim Kurulu Üyeliği, BDDK Başkan Yardımcılığı ve son olarak Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası’nda Başkanlık gibi birçok üst düzey görevde bulunmuş, Dr. İhsan Uğur Delikanlı’nın Fimple Yönetim Kurulu’nda yer almasından büyük mutluluk duyuyoruz. Dr. İhsan Uğur Delikanlı, onlarca yıllık tecrübesi ve bilgi birikimi ile gücümüze güç katacak” ifadelerine yer verildi.

Dr. İhsan Uğur Delikanlı Kimdir?

1968 doğumlu olan Dr. İhsan Uğur Delikanlı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümün’den 1991 yılında mezun olup İngiltere University of Exeter’de Finansal Yönetim alanında MBA eğitimi almıştır. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İktisat Teorisi alanlarında yüksek lisansı da bulunan Delikanlı, kredi türevleri üzerine yaptığı çalışmalar ile Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Muhasebe Finansman alanında doktora derecesi almıştır. 30 yılı aşkın mesleki deneyimi bulunan Delikanlı; Aktif Bank, BDDK ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası gibi kuruluşlarda üst düzey görevlerde bulunmuştur.