Sosyal Medya

Kripto Para

ETH fiyatı FTX kriziyle ağırlaştı

Bybit tarafından hazırlanan değerlendirmede öne çıkan konular; ABD piyasaları, Çin'in Covid-19 önlemleri ve kripto para piyasalarının son durumu...

ETH fiyatı FTX kriziyle ağırlaştı

Bybit tarafından hazırlanan değerlendirmede öne çıkan konular; ABD piyasaları, Çin’in Covid-19 önlemleri ve kripto para piyasalarının son durumu…

ABD hisse senetleri geçen hafta nispeten sabit kalırken, Asya hisse senetleri Pazartesi günü erken saatlerde COVID-19 politikalarının sıkılaştırılmasını tetikleyebilecek n bir dizi ölüm haberiyle birlikte düşüşle açıldı. Dolar, küresel para birimleri karşısında yükselirken, Hazine eğri boyunca yükseldi.

Kripto para piyasaları, ayrı bir anlatı çizgisi boyunca gelişiyor gibi görünüyor. Hafta sonu boyunca, büyük kripto para birimleri, FTX kurucusu tarafından başlatılan bir satış söylentilerinin yatırımcıların duyarlılığını azaltmasıyla birlikte düştü. Bitcoin, son 24 saatte %2,8’lik bir kayıp bildirdikten sonra, değerlendirme yazıldığı sırada 16 bin dolarlık desteğin biraz üzerinde el değiştiriyor. Ethereum, Bitcoin’e kıyasla daha kötü performans gösterdi ve aynı dönemde %7’lik bir kayıp yaşadı. Orta ila büyük hacimli altcoinlerin tümü kırmızı bir denize batmış durumda, CHZ ve diğer birkaçı benzer bir zaman diliminde çift haneli bir yüzde kaybında aşağı yönlü düzeltmeye öncülük ediyor.

Zincir üstü analitik verilerine dayanarak 6 ay ile 2 yıl arasındaki Bitcoin arzı son birkaç gün içinde 175 binin üzerinde düştüğü için işlerin daha da kötüye gidebileceğini ortaya koyuyor.

Sözde “FTX Account Drainer” FTX’ten Ethereum’a çekilen fonları günlerce takas ettikten sonra, şimdi Ethereum’u Bitcoin varlıklarını takas ediyor ve Ethereum fiyatı üzerinde satış baskısı uyguluyor. Blok zincir takipçisi PeckShieldAlert’e göre Pazar günü erken saatlerde yaklaşık 5000 ETH’yi 347 renBTC ile takas edildi ve ardından 344.53 renBTC için benzer miktarda başka bir takas izledi. Daha sonra yeni değiştirilen renBTC’yi Ren’in BTC ağ geçidi aracılığıyla Ethereum’dan köprüledi ve BTC için 45.000 ETH’yi etkili bir şekilde nakde çevirdi. Etherscan’de “FTX Accounts Drainer” etiketli cüzdan, yoğun satışa rağmen hala en büyük Ethereum sahipleri arasında 37. sırada yer alıyor.