Sosyal Medya

Kripto Para

ETH Mevduatlarında Stabilizasyon; Solana Tabanlı NFT Faaliyetleri Yükselişte

Bybit tarafından hazırlanan değerlendirmede hafta sonu kripto paralarda yaşanan gelişmelere değinildi: Hafta sonu boyunca kripto para piyasası risk varlıklarının geri dönüş yapmasının ardından bir toparlanma gördü.

ETH Mevduatlarında Stabilizasyon; Solana Tabanlı NFT Faaliyetleri Yükselişte

Bybit tarafından hazırlanan değerlendirmede hafta sonu kripto paralarda yaşanan gelişmelere değinildi: Hafta sonu boyunca kripto para piyasası risk varlıklarının geri dönüş yapmasının ardından bir toparlanma gördü.

Yatırımcılar bu hafta pozitif enflasyon verilerinin yayınlanmasından temkinli bir şekilde umutlu olduklarından, çoğu büyük kripto para birimi kilit destek seviyelerinin üzerinde kaldı. BTC, geçen cuma günü %10’dan fazla artış göstererek ETH‘den daha iyi performans gösterdi ve piyasa değeri hakimiyetini geri kazandı. Pazartesi gününün erken saatlerinde BTC, 21,2 ila 21,5 bin dolar direnç bölgesinin üzerinde hız kazandıktan sonra 22 bin dolar eşiğini kırdı. Bu metnin yazılma anı itibariyle BTC, son 24 saatte marjinal kazançlar kaydettikten sonra 21.5 bin dolar seviyesinin üzerinde seyrediyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan BTC, 22 bin dolara yakın kilit direncin üstesinden geldiğinde muhtemelen daha fazla ivme kazanacak, ancak 21.2 bin dolarlık destekte aşağı yönlü bir ivme düşük bir ihtimal olsa da tamamen göz ardı edilmemeli.

ETH aynı dönemde %2,2’lik bir düşüş yaşıyor, ancak 1,700 dolarlık fiyatın oldukça üzerinde teklif vermeye devam ediyor. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan ETH ağının ana kilometre taşı önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanacağı için piyasada hala çok iyimserlik uyandırıyor. Ethereum Merge’e giden yolculukta, ETH mevduatları, başlangıç bloğundan bu yana günde yaklaşık 200 ila 250 mevduat arasında sabit bir taban çizgisi ile Beacon Chain sözleşmesine akmaya devam etti. Rakam, geçmiş pazar coşkusu sırasında kayda değer zirveler gördü ve endüstrinin en karanlık anlarında istikrarlı bir taban çizgisini korudu. Yatırımcılar, onaylayıcı olmak için toplam 418.527’den fazla stake şartı yatırarak Beacon Chain’de toplam 13.4 milyon stake edilmiş ETH’ye ulaştı. Çoğu büyük altcoin karışık performanslar gördü, APE çift haneli yüzde kayıplarda lider olurken, EOS benzer bir zaman diliminde piyasa değerinin %5’ini kaybetti.

Spot fiyatlar hafta sonu boyunca yükselirken, Ağustos ayından bu yana yaşanan en önemli kısa likidasyonlar kapsamında, vadeli sözleşmelerde kısa pozisyonlar açığa çıktı. Bununla birlikte, son tasfiye olaylarının büyüklüğü, sessiz hacim nedeniyle sınırlı kalıyor. Kısa vadeli yükseliş hissi, vadeli işlemler bazında bir artışa neden oldu. BTC’nin temeli pozitif bölgeye geri dönerken, ETH’nin temeli, The Merge etkisiyle önemli ölçüde iyileşti. Opsiyon piyasasında, vade yapısı faaliyeti, daha uzun vadelerde çok az değişiklikle, çoğunlukla ön uca odaklandı. Çarpıklık her iki yönde de büyük dalgalanmalar gördü ve sonunda 7 günlük çarpıklığın sıfır çizgisinin üzerine çıkması ve bu yıl ilk kez pozitif bölgeye ilerlemesiyle sonuçlandı.