Sosyal Medya

Mobil

Facebook kendi işletim sistemi üzerinde çalışmaya başladı

Facebook kendi işletim sistemi üzerinde çalışmaya başladı. Facebook kendi donanımlarında kullanmak üzere yeni OS üzerinde çalışıyor.

Facebook, kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığını duyurdu

Facebook üzerinde çalıştığını duyurduğu bir işletim sistemi için kolları sıvadı.

Tam olarak nerede konuşlandırılacağı tam olarak belli değil, ancak proje, şirketin donanımlarını güçlendirmek için Android‘i kullanmaktan uzaklaşmasına yardımcı olabilir. Zira şirket, halihazırda Oculus VR kulaklıklarının yanı sıra, Portal görüntülü arama aygıtlarında Android’in değiştirilmiş bir versiyonunu kullanıyor.

Facebook’ta donanımın başında olan Andrew Bosworth The Information’a;

“Gelecek nesillerin bizim için alan olduğundan emin olmak istiyoruz. Durumun bu olduğundan emin olmak için piyasaya veya rakiplere güvenebileceğimizi düşünmüyoruz. Ve böylece kendimiz yapacağız.

Facebook’un bu yeni işletim sistemi diğer iki girişimlerinde de kullanılabilir. 2023 yılında piyasaya sürmesi beklenen bir çift AR gözlüğü ve 2017’den beri üzerinde çalıştığı brain-computer interface’inde kullanılabilir.

Bana göre esas ilginç olan bu projenin başında; daha önce Microsoft’ta Windows NT işletim sisteminin kurulmasına yardımcı olan Mark Lucovsky olması. Başarı şansının oldukça yükselten bir faktör…

Facebook kendi işletim sistemi üzerinde çalışmaya başladı