Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Facebook Messenger Veri Tasarrufu Özelliği Eklendi

Facebook Messenger Veri Tasarrufu Özelliği, Mobil veri devredeyken çok daha az ücret ödersiniz. Facebook Messenger Data Saver Mode!

Facebook Messenger veri tasarrufu özelliği ile size daha az veri kullanımı seçeneği sunuyor.

Uzun süre popüler mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger kullananlar kotlarının nasıl hızla tükendiğini iyi bilir. Öyle ki Messenger’ın ne kadar veriye aç bir uygulama olduğu aşikar. Neyse ki eklenen yeni özellik ile bu veriye aç uygulamaya biraz diyet yaptırma şansınız olacak. Hiç değilse mobil veri kotanızda sıkıntıya düştüğünüz anlarda bir veri tasarruf özelliğini kullanabilirsiniz.

Facebook nezaket gösterip bu yeni özelliği eklemiş. Özelliğin Android Beta sürümünde ekli olduğunu hatırlatmamız lazım.

Facebook Messenger Data Saver Mode

Facebook Messenger Veri Tasarrufu Özelliği ile uygulama, fotoğraflar ve videolar gibi kullanıcının karşıdan indireceği herhangi bir medya içeriğinin otomatik olarak indirilmesini engelliyor. Bu sayede kullanıcılar da mobil veri kullanırken, medya dosyalarının otomatik indirilmesi nedeni ile daha fazla veri kullanmak zorunda kalmıyor. 

Aynı zamanda Facebook Messenger Veri Tasarrufu Özelliği Ayarı , size gönderilen resim ve videoların indirileceği bağlantı seçeneğini seçmenizi sağlıyor. Veri Tasarrufu açık olduğunda resim ve video dosyaları sadece Wi-Fi ağına bağlıyken otomatik olarak indiriliyor fakat kullanıcı dilerse bu medya dosyalarının üzerine tıklayarak indirme işlemini manuel olarak da başlatabiliyor. Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzda ise resim ve videolar otomatik olarak indiriliyor. 

Facebook Messenger Data Save Mode

Facebook Messenger Veri Tasarrufu Özelliği - Facebook Messenger Data Saver

Kısaca;

Cihazın hücresel veri kullanırken Facebook Messenger Veri Tasarrufu Özelliği açıksa daha az ödersiniz. Bir Wi-Fi ağına bağlandığınızda da Messenger normale geri döner.

 

Facebook tests a data saver option in Messenger on Android Police