Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

FairPhone 2 ilk Modüler Akıllı Telefon Olma Yolunda!

FairPhone CTO'su Olivier Hebert görünen o ki herkesin bildiği ve şikayet ettiği çok fazla donanım değişikliği olmadan 2 yılda bir kurulmuş saat gibi üretilen yeni modellerden şikayetçi.

Akıllı telefonları daha adil hale getirmeyi amaçlayan FairPhone daha yeni ve modüler bir tasarım ile geri dönmeye hazırlanıyor.

2 yıl önce ilk Android Telefonunu üreten Amsterdam merkezli FairPhone yeni bir tasarımı FairPhone 2 ‘yi çıkarmaya hazırlanıyor.

The-Fairphone-2-Assembled_2

2013 yılında çıkardıkları FairPhone hatırlanacağı gibi 60000 adet satmıştı.

Ancak adil kimliğine rağmen ilk nesil Android telefonu mevcut işlemcisi, pil ömrü ve Jelly Bean İşletim sistemi ile zamanı yakalamakta geri kaldığı söylenebilir.

Ancak şimdi FairPhone 2. nesil modüler bir tasarım ile daha adil bir telefon olarak geri dönüyor.

NDA_2

FairPhone CTO’su Olivier Hebert görünen o ki herkesin bildiği ve şikayet ettiği çok fazla donanım değişikliği olmadan 2 yılda bir kurulmuş saat gibi üretilen yeni modellerden şikayetçi.

Telefonların değiştirmek istenmesindeki en önemli etkenler olan kırılma,ekran çizikleri ve çökme gibi durumlarını göz önünde bulundurarak bir sonraki akıllı telefonunu daha güçlü hale getirmeye çalışmış.

Tanıtılan yeni tasarım ile bu gibi örneğin kırılan ekran’ın değiştirilmesi için çekip çıkarıp yerine yenisini kolaylıkla takabilmeyi sunuyor.

fairphone2

FairPhone ürün Müdürü Miquel Ballester “insanların kendi cihazlarını korkmadan tamir edebilecekleri bir yapı inşa ettiklerini” söylüyor.

FairPhone 2 ilk Modüler Akıllı Telefon  strateji nasıl sonuç verecek.