Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

fonangels.com: “Başarılı Start-up’ları Ekosisteme Kazandırmalıyız”

fonangels.com “Girişimciliğin ekosistemi”... Girişimcilik Ekosistemi mottosu ile yola çıkan Girişim Kitle Fonlama Platformu/fonangels.com 24 Şubat 2022 yılında Sermaye Piyasası Kurulu tarafından listeye alınarak yetkilendirilmiştir.

fonangels.com: “Başarılı Start-up’ları Ekosisteme Kazandırmalıyız”

 

fonangels.com “Girişimciliğin ekosistemi”

 

Girişimcilik Ekosistemi mottosu ile yola çıkan Girişim Kitle Fonlama Platformu/fonangels.com 24 Şubat 2022 yılında Sermaye Piyasası Kurulu tarafından listeye alınarak yetkilendirilmiştir.

 

“Başarılı Start-up’ları Ekosisteme Kazandırmalıyız”

 

Fonangels, faaliyetine başladığı tarihten itibaren 20’ye yakın projenin kampanyasını yürütmüş olup bu girişimlere kitle fonlaması aracılığı ile can suyu verilmiştir.

 

Can suyunu Platform üzerinden alan girişimlerin arasında;

2022 yılında tek seferde Türkiye’nin en yüksek kitle fonlamasını gerçekleştiren, birçok özelliğiyle işletmeleri birer Fintech’e çevirirken aynı zamanda onlarca markanın dijital cüzdanını ve kampanyalarını tek bir uygulamada birleştiren bir pazaryeri uygulaması haline gelen Macellan SuperApp,

Sanatın hiçbir alanını ayırt etmeksizin sesli içerik sunan yeni nesil bir radyo uygulaması olan Karma Türkiye,

Yatırım turunu tamamlamasının ardından bir sene içerisinde kitle fonlamadan çıkan girişimlere yapılan en büyük doğrudan kamu ortaklığı yatırımını alan tek çatı altında bütüncül veri felsefesiyle farklı entegrasyonlara gerek olmadan üretim ve e-ticaret yapabilen bir ERP çözümü olan KiviERP,

Geliştirdikleri yazılım ürünleri sayesinde şirketlere, web site ve mobil uygulamalarını kod yazmadan müşterilerine 3D ürün konfigürasyonu, ürün, renk, kumaş, boyut değişikliği ve artırılmış gerçeklik teknolojisi ile ürünlerini deneyimleme fırsatı sunan ve bir hafta içerisinde yatırım turunu tamamlayarak yatırımcıların güvenini kazanan son dönemde Türkiye’nin en büyük mobilya ve yapı firmaları ile yaptığı işbirliği sayesinde büyümesine devam eden Sugartech,

Atletico Madrid ile imza attığı işbirliği anlaşmasıyla adından söz ettiren 2023 yılının “toplumsal fayda yaratan” ödülünün sahibi Türkiye’den dünyaya yayılan ve adımları bağışa çeviren ilk sağlık uygulaması olan Help Steps,

2023 yılının Girişimcilik ödülünün sahibi olmaya hak kazanan yabancı dil konuşma probleminin, sosyalleşerek çözülmesini sağlayan BukyTalk projeleri de yer alıyor.

“Girişimcilerimizin çalışmaları yatırımcılarını sevindirecek düzeyde”

 

Faaliyetine başladığı tarihten itibaren kitle fonlamasına çıkardığı tüm projelerin hedeflediği ölçekte ulusal ve uluslararası pazarda ilerlemesi ile girişimcilik ekosisteminde rota belirleyici sorumluluk üstelenen fonangels.com yönetim kurulu başkanı Yavuz KUŞ gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

“Geçmişimizden aldığımız kuvvetle Girişimciliğin Ekosistemi mottosu ile yola çıktık. Öncelikle içinde bulunduğumuz coğrafyaya, sonrasında ise bütün dünyaya karşı girişimcilik alanında sorumluluğumuz olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.

“Erken aşama girişimlerin bu topraklardan can suyunu aldıktan sonra globale açılmasını istiyoruz”

Kitle fonlama sisteminin ülkemizde yasal zemine kavuşması ile hali hazırda içten gelen sorumluluğumuz bulunuyor.  Bu sorumluluk bilinciyle girişimcilere verdiğimiz desteklerimizi bir ileri seviyeye taşımak için çalışıyoruz. Girişimcilik dünyasındaki 15 yıllık birikimimiz ile şirketimizi bir şirket olmaktan öte bir akademi olarak görmekteyiz. Bu kapsamda sadece büyük kentlerde değil ülkemizin her bucağında doğan girişimcilik fikirlerine ulaşmayı ve girişimci zihinlerin tasarladığı projeleri destekleyerek hayata geçmesini sağlamak istiyoruz.

 

2024 yılında oluşturulacak üniversite temsilcilikleriyle girişimlerin gelişmesine ve yatırımcılarla buluşmasını sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Yavuz KUŞ, “Amacımız gelişen girişimcilik ekosistemi içerisinde yatırım ekosistemini de aynı ölçekte inşa etmek. Milyonlarca yatırımcıya sahip Borsa ve Kripto dünyasındaki yatırımcıları risk finansmanına ekleyerek başarı hikâyelerini yazabilmek için sermaye ihtiyacı olan erken aşama girişimlerine inancı artırmamız gerekiyor.” diyerek ülkedeki girişimciliğin çok kuvvetli ancak garanti yatırımcılık haricinde start-up dünyasında risk alabilecek yatırımcılık kültürünün henüz gelişmediğine dikkat çekti.

 

“Ülke olarak girişimci yanımız çok kuvvetli ancak yatırımcı yanımız zayıf. Girişimcilik ekosisteminde yatırımcı ekosistemini inşa etmeyi konuşmalıyız.”

 

Değerlendirmelerine Girişimcilik Ekosisteminin yatırımcıya kazanç getirme olanağı kapsamı içinde devam ederek yapılan yatırımların hisselerinin alım satımının kolay bir şekilde gerçekleşmesi maksadıyla tabi oldukları tebliğe aykırılık teşkil etmeden bir platform hazırlığı içerisinde olduklarını duyuran Yavuz KUŞ, “bu sayede inanıyoruz ki Kitle Fonlama Sistemi Borsa yatırımcısının radarına girecektir.  Öngörümüz beş yıl içerisinde sistemin çok daha büyümesine ve bugün globalde adını söz ettiren kitle fonlama platformların sahip olduğu milyonlarca yatırımcı ağının benzerini ülkemizdeki kitle fonlaması sistemi için de konuşuyor olacağız.”

 

“Kitle fonlama sistemi ülkemizde regülasyon ile yeni gündeme gelmiş olan bir çalışma. Bu yüzden daha yolun çok başındayız. Uzun bir yolculuk bizi bekliyor”

 

Yatırımcı ağının çeşitlenmesi ile proje göçlerinin önüne geçilerek her bir erken aşama projenin bu coğrafyada bir fidan olmasını istediklerini belirten KUŞ, “Uluslararası pazarda kendilerini bu ülkenin yatırımcısından aldıkları güvenle daha cesur göstereceklerini inanıyoruz” dedi.

 

Girişim Kitle Fonlama Platformu, Albaraka portföy ile anlaşmasını yaptıkları girişim sermayesi yatırım fonunun SPK tarafından onaylanması akabinde kurulan GSYF aracılığı yatırım turuna çıkan girişimlere destek olmaktadır.

“Paya dayalı kitle fonlama sistemi içerisinde girişimcilik ekosisteminin öncelikle Türkiye’de gelişmesini sağlayarak Fonangels’ı ABD, Avrupa ve MENA bölgesinin önde gelen platformundan biri haline getirmeyi planlıyoruz.”

 

Değerlendirmelerine devam eden Yavuz KUŞ, “2024 yılı içerisinde markamızı çok daha iyi yerlere getirebilmek amacındayız.  Ulusal ve uluslararası iş birliği anlaşma planları ile kamu ve özel bankalarla iş birliği çalışmaları yaparak girişimciliğin stratejik hedeflerine ortak olunması amacıyla çalışmalarımızı başlatıyor olacağız. Platformumuz aracılığı ile fonlanmış global pazarda hedefleri olan ve hikayelerini büyüterek devam ettirmek isteyen girişimcilerimizi yalnız bırakmamak amacıyla İngiltere temsilcimizi ekibimize kattık.

Büyük bir heyecan ve kapsamlı çalışma ile temsilciliğimizi 2024 yılında MENA, BAKÜ ve ABD’de de oluşturarak bu desteği artırmayı hedeflemekteyiz.”

“Fonangels.com’da hayata geçen projelerin globaldeki başarıları bizim başarımız olacağına inanıyoruz.  Bu kapsamda gelişim mentorluğumuz ile destek olmak istiyoruz.”

 

“Bu yıl ABD’de düzenlenen CES (Consumer Electronics Show) fuarına katılan 53 girişimden biri olan Macellan SuperApp girişimimiz gibi fonangels.com aracılığı ile kitlelerin desteğini kazanmış olan girişimlerin kendilerini tanıtabilme alanı bulmasına katkı sağlamalıyız.

Bu sorumluluk yaklaşık 50 kişilik ekibimize Fintech, Vergi ve Denetim, Bankacılık, Katılım Finans alanında başarılı isimleri fonangels ailesine dâhil ettik. 2024 yılı içerisinde ekibimizin büyümesini ve birikimlerini artırabilmesi amacıyla eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceğiz.  BTM, ENTERTECH, Kızılay etki Yatırım, Gebze Teknik Üniversitesi Teknoparkı, Teknopark İstanbul, GOSB Teknoparkı ile gerçekleştirdik.

İş birliği protokollerimiz sayesinde can suyuna ihtiyacı olan ülkemizin kalkınmasında büyük sorumluluklar yüklenmekten geri durmayacak tüm girişimcilerin, kadın girişimcilerin projelerini desteklemeye devam edeceğiz.”

 

“2 bin üzeri proje başvuru değerlendirmesi ve 100 milyon TL’ ye yakın fonlama desteği ile sektörün zorluklarını girişimcilerimizin projelerine duyduğu inanç ve yatırımcıların duyduğu güvenle aşıyoruz.”

Yaptıkları birçok etkinlik ve 2023 yılı içerisinde düzenledikleri İş Dünyası Buluşmaları programları ile iş dünyasına Kitle fonlama sistemini anlatarak başarılı girişimcilerin başarılarını tanıtma imkânı sunduklarını belirttiler.

Vizyoner 2023 de Girişimde Biz’ in Gücü gibi etkinliklerin merkezinde yer alarak ayrıca girişimcilerle gerçekleştirdikleri buluşmalarla ekosisteme verdikleri katkılara devam edeceklerini de ekleyen Yavuz KUŞ, yatırımcı iştahını çekecek TURCON-UNICORN adayı olabilme kapasitesine sahip projelerin tanıtılmasına olanak sağlayan bahsi geçen etkinlikleri 2024 içerisinde de artırmak istediklerini belirtti.

 

“Bu ekosistemin henüz emekleme aşamasında olduğunun farkındayız ve fonangels’ı da dünyanın sayılı platformları arasına katmak için gayret gösterip bu besteyi tamamlamak istiyoruz.”

Yine 2024 yılı hedefleri arasında Türkiye’nin her şehrinde fonangels markasını tanıtarak ülke gençlerinin projelerine ulaşarak büyüme ve genişleme faaliyetlerini sürdürmek istemektedir.

 

MENA, BAKÜ ve ABD’de de temsilcilikler oluşturarak bu desteği bütüncül ilerletmek istemektedir.

fonangels.com yenilikçi, üretici fikirleri desteklemek, girişimcilere ve yatırımcılara kazanç imkânı sağlamak ayrıca ülkemiz için değer üretmek amacıyla kurulmuş bir kitle fonlama platformudur.

Önümüzdeki yıllarda da teknoloji ve üretim alanındaki projeleri radarına alarak destek olmayı sürdürecektir. 2024 yılı hedefleri arasında 100 projenin kampanyasını tamamlamak ve 250 milyon TL fon desteği ile büyümesini devam ettirmek isteyen Girişim Kitle Fonlama Platformu, doğru girişimleri yatırımcılarla bir araya getirerek ülke ekonomisinin kazanmasına ve girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlayamaya devam edecektir.