Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Yerli Oyun Girişimi Yuyuto Games, Fonangels’da Yatırım Turunda

Yuyuto Games, Ticarium:Business Tycoon oyunuyla 450.000+ kullanıcı sayısına ulaştıktan sonra ABD pazarında büyümek adına yatırım turuna çıkıyor.

Yerli Oyun Girişimi Yuyuto Games, Fonangels’da Yatırım Turunda

Yuyuto Games, Ticarium:Business Tycoon oyunuyla 450.000+ kullanıcı sayısına ulaştıktan sonra ABD pazarında büyümek adına yatırım turuna çıkıyor.

 

Odağı mobil strateji ve simülasyon oyunları geliştirmek ve yayınlamak olan Yuyuto Games, Ticarium adlı online ticaret oyunuyla, ABD başta olmak üzere global pazarda büyümek adıne fonangels.com platformunda gerçekleşecek kitle fonlama turu ile yatırım turuna çıkıyor. 90.000.000,00 TL değerleme üzerinden, %8.5 oranındaki hisselerini yatırımcılara sunacak olan şirket, fonangels.com platformu üzerinde yatırıma açılan ilk oyun geliştirme şirketi olma özelliği taşıyor. Ayrıca, kampanya başlangıç tarihinden itibaren ilk 14 gün (13 Şubat 2024 saat 23.59’a kadar) yatırım yapan yatırımcılara özel yatırılan tutarlarına %10 bedelsiz hediye pay verilecek.

Yuyuto Games, Ocak 2023 yılında uzun yıllar yazılım ve teknoloji sektöründe deneyime sahip 4 kurucu ortak tarafından kurulmuş bir mobil oyun geliştirme şirketidir. Mobil strateji ve simülasyon oyunları geliştiren ve yayınlayan şirket, yayınladığı ilk oyun olan Ticarium: Business Tycoon ile Apple AppStore ve Google Playstore üzerinde bugüne kadar 450.000 üzerinde indirme rakamına ulaştı. Bu başarının ardından büyüme odaklı bir strateji benimseyen şirket, kitlesel fonlamadan elde edeceği yatırım ile şirketin pazarlama ekibini ve faaliyetlerini güçlendirmek, ikinci oyununu geliştirilmesi adına çalışmalarda bulunmak, oyunlarını global pazarlarda daha geniş kitlelere ulaştırmak ve uluslararası alanda varlık göstermek için altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Bazı önemli aşamalar;

  • * Tübitak Marmara Teknopark bünyesinde geliştirilmekte olan Ar-Ge projesi ile eğitim odaklı, ileriye yönelik ürünler geliştirilmesi adına alt yapı hazırlandı.
  • * ARYA Women Investment Platform’unun ARYA Retreat 2023 Demoday’inde sunum yapan 5 firma arasında 2. olarak ödül kazandı.
  • * Teknofest Pre-Take Off finalisti olarak Ankara’ya davet edildi ve sunum yapmaya hak kazanan 11 girişim arasına seçildi.
  • * Türkiye İş Bankası Workup Gaming Programının ilk dönemine kabul edilen, oyun geliştiren ve yayınlayan 10 şirketten biri oldu.

 

31 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 10.00’da başlayacak olan Yuyuto Games kitle fonlama kampanyası hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki link üzerinden fonangels.com platformunu ziyaret edebilirsiniz.

Kampanya linki