Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Fortinet Tech Workshop NSE Club Türkiye’de siber güvenlik masaya yatırıldı

Fortinet çözümlerine dair en yeni gelişme ve özelliklerin anlatıldığı, gerçek uygulama alanları ile örneklendirildiği Fortinet Tech Workshop NSE Club etkinliği 27 Şubat 2024 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Fortinet Tech Workshop NSE Club Türkiye’de siber güvenlik masaya yatırıldı

Araştırmalar 3,4 milyon kişilik küresel bir siber güvenlik işgücü açığı bulunduğuna işaret ederken siber güvenlik işgücü açığının bir önceki yıla göre yüzde 26,2’lik bir artışla iki katından daha fazla büyüdüğünü ortaya koyuyor. Fortinet Eğitim Enstitüsü’nün çok seviyeli bir eğitim ve sertifika programı olarak geliştirilen NSE Sertifikasyon programı teknik profesyonellerin siber güvenlik becerileri, bilgileri ve deneyimlerinin bağımsız bir şekilde doğrulanmasını sağlamak için tasarlandı.

Fortinet çözümlerine dair en yeni gelişme ve özelliklerin anlatıldığı, gerçek uygulama alanları ile örneklendirildiği Fortinet Tech Workshop NSE Club etkinliği 27 Şubat 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Fortinet Security Fabric mimarisinin birçok elementinin ayrı ayrı ele alındığı oturumlarda konusunda uzman Fortinet Sistem Mühendisliği ekibi ile NSE Club üyeleri bir araya geldi.

Siber güvenlik becerileri açığını kapatma konusunda ilerleme kaydedilmiş olsa da kurumların kritik varlıklarını güvence altına almak için ihtiyaç duydukları yeteneklere sahip olmalarını sağlamak için hala yapılması gereken çok iş var. (ISC)2 2022 Siber İşgücü Raporu‘na göre, 3,4 milyon kişilik küresel bir siber güvenlik işgücü açığı bulunuyor. Aynı rapor, geçtiğimiz yıl 464.000’den fazla çalışanın işe alınmasına rağmen, siber güvenlik işgücü açığının bir önceki yıla göre yüzde 26,2’lik bir artışla işgücünün iki katından daha fazla büyüdüğünü ortaya koyuyor.

Fortinet ağ güvenliği uzmanı (NSE) sertifikasyon programı nedir?

Fortinet Ağ Güvenliği Uzmanı (NSE) Sertifikasyon programı, hızla gelişen tehdit ortamını ve kurumsal ihtiyaçlarını karşılamak için birkaç yıl boyunca dikkatlice araştırılarak hazırlandı. Öncelikli hedefi ise hem mevcut hem de gelecekteki gereksinimleri karşılayarak NSE Sertifikasyon programının ağ güvenliği uzmanlığında ön planda kalmasını sağlamak.
Sertifika programı, katılımcıların kendi hızında ilerleyen (ücretsiz) ve eğitmen liderliğindeki kursların yanı sıra karmaşık siber güvenlik kavramlarına hakimiyeti gösteren pratik, uygulamalı alıştırmalar içeriyor. Her sertifika programı, temelden mimara kadar belirli siber güvenlik uzmanlık seviyelerini değerlendiriyor.

Fortinet’in üst seviye NSE sertifikaları tamamen çevrimiçi gözetmenli sınavlar aracılığıyla elde edilebiliyor. Yenilenen NSE programı ve sertifikalar hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir.