Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Gboard Artık Duygularınızı Daha Görsel İfade Etmenizi Sağlıyor

Gboard Artık Duygularınızı Daha Görsel İfade Etmenizi Sağlıyor! Gboard Android yazarken yazdıklarınıza uygun emoji ve gif teklifleri sunuyor.

Gboard Gif ve Emoji Seçeneklerini Otomatik Sunmaya Başladı!

Gboard Android sürümü artık yazı yazarken duygularınıza uygun gif ve emoji teklifleri sunuyor.

Gboard Artık Duygularınızı Daha Görsel İfade Etmenizi Sağlıyor!

En iyi Klavye uygulamalarından biri olan Google Gboard, Android sürümünü de daha da iyi hale getirecek özellikler eklemeye devam ediyor. Şirket bugün açıklandığı yeni özellik ile daha eğlenceli ve daha kullanışlı bir mobil klavye deneyimi sunuyor.

Gboard Gif ve Emoji teklifi duygularınızı daha görsel ifade etmenizi sağlıyor

Gboard şimdi, siz yazarken öneri şeridindeki emoji ve GIF’lerden ifade etmek istediklerinize uygun olanları size otomatik olarak önerecek bu sayede duygu ve fikirlerinizi daha görsel bir şekilde anlatmanıza yardımcı olacak.

Özellik her uygulama ile çalışmıyor ancak Facebook Messenger, Snapchat, Hangouts ve Allo gibi popüler uygulamaları destekliyor.

Güncelleme ayrıca Google Translate desteği ekleyerek diğer ülkelerdeki arkadaşlarınızla daha kolay iletişim kurmanızı sağlayacak bir takım özellikler içeriyor.
Uygulamanın en son sürümünü Google Play Store‘dan indirebilirsiniz.

Google GBoard Özellikleri

Google Klavye ile ilgili sevdiğiniz her şey (hız ve güvenilirlik, kaydırarak yazma, Google sesle yazma ve daha birçok özellik) Gboard’da var. Üstelik Gboard’da Google Arama yerleşik olarak mevcut. Uygulamadan uygulamaya geçmenize gerek yok, sadece klavyenizi kullanarak arama yapıp paylaşabilirsiniz.

Gboard ayrıca emojileri daha kolay bulmanızı sağlayacak emoji arama özelliğine, GIF arama özelliğine ve diller arasında anında geçiş yapmanız için çok dilli yazma özelliğine sahiptir.

Kaydırarak Yazma — Parmağınızı harften harfe kaydırarak daha hızlı yazın.

Google sesle yazma — Hareket halindeyken metninizi söyleyerek kolayca yazdırın.

 

Google’dan istediğinizi arayıp paylaşın:

• Yakındaki mağazalar ve restoranlar
• Videolar ve resimler
• Hava durumu tahminleri
• Haber makaleleri
• Spor karşılaşmalarının skorları
• Ayrıca Google’da arayabileceğiniz diğer her şey

Emoji Arama — Aradığınız emojiyi daha hızlı bulun

GIF’ler — Tam umduğunuz tepkiyi uyandıracak GIF’leri arayıp paylaşın. GIF paylaşma özelliği sadece görsel klavye desteği kullanan uygulamalarda mevcuttur.

Çok dilli yazma — Artık diller arasında manuel olarak geçiş yapmayacaksınız. Gboard otomatik olarak düzeltir ve yerküre tuşuna dokunmanıza gerek kalmadan etkin dillerinizden birini önerir.

 

 

Google GBoard Profesyoneller için ipuçları:

• Herhangi bir uygulamada yüzlerce emoji arasından seçim yapmak için Enter tuşunu basılı tutun (Android 4.4 ve sonraki sürümler).
• Siz yazdıkça öğrenir: Kişisel sözlüğünüze kelimeleri manuel olarak eklemeniz gerekmez. Bir kelimeyi bir kere yazdıktan sonra, bir dahaki sefere onu hareketle yazabilir veya öneriler arasından bulabilirsiniz. Bir önerinin üzerine uzun basarak onu “öğrenilen kelimeler” listenizden veya klavye sözlüğünden kaldırabilirsiniz.
• Daha iyi öneriler almak için öğrenilen kelimelerinizi cihazlarda senkronize edin (etkinleştirmek için Gboard Ayarları→ Sözlük → Öğrenilen kelimeleri senkronize et seçeneğine gidin).
• Hareketle imleç denetimi: İmleci hareket ettirmek için parmağınızı boşluk çubuğu üzerinde kaydırın.
• Hareketle silme: Birden fazla kelimeyi hızlıca silmek için parmağınızı sil tuşundan sola doğru kaydırın.

İp Uçları

• Rakam satırının her zaman kullanılabilir olmasını sağlayın (etkinleştirmek için Ayarlar → Tercihler → Rakam Satırı seçeneğine gidin).
• Simge ipuçları: Uzun basarak simgelere erişmek için tuşlarınızda hızlı ipuçları gösterin (etkinleştirmek için Gboard Ayarları → Tercihler → Simgeler için uzun basın seçeneğine gidin).
• Tek el modu: Büyük ekranlı telefonlarda Enter tuşuna uzun basıp başparmak simgesini seçerek klavyeyi ekranın soluna veya sağına sabitleyin.
• Hızlı simgeler: Geçici olarak simge klavyesine geçmek ve bir simge eklemek için “?123” tuşundan hareket edin.
• Hızlı büyük harf: Büyük harf yapmak için ÜST KARAKTER tuşundan bir karaktere hareket edin.
• Temalar: Stilinize uyacak şekilde tuş sınırları olan veya olmayan bir tema seçin.
120’den fazla dil desteklenir.