Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

YouTube’tan Covid-19 Ayarı, Varsayılan Video Kalitesi 1 Ay Düşürülüyor

YouTube’tan Covid-19 Ayarı, Video Kalitesi 1 Ay Düşürülüyor

Artan internet kullanımı ve yoğunluk nedeniyle, YouTube video kalitesini azaltmaya gidiyor. YouTube varsayılan olarak bir ay boyunca herkes için video kalitesini sınırlandıracak. En azından varsayılan video kalitesi – bir çoğumuz bunu ayarlamıyor bile – düşürülüyor. Elbette Ayarlarınızı değiştirerek yüksek çözünürlükte izleyebilirsiniz.

Bir sonraki YouTube videosunu yüklediğinizde, muhtemelen en azından ilk başta normalde beklediğiniz kadar net görünmeyecek. Yine de bir çoğunuz bu farkı hissetmeyecek bile. YouTube bugünden itibaren bir ay boyunca varsayılan video kalitesini düşürdü. Israrlı kullanıcılar için elbette kaliteyi arttırmak mümkün olacak.

YouTube aslında Netflix gibi benzer video akış platformları gibi benzer bir önlemi hayatı geçirmiş bulunuyor. Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde internet kullanımı arttı ve ciddi bir kapasite kullanımı söz konusu. Artan bu bant genişliğini azaltmak için geçici bir çözüm… Bloomberg’e yapılan açıklamada;

“Bu benzeri görülmemiş durum sırasında sistem üzerindeki stresi en aza indirmek için üzerimize düşeni yapmak için dünyanın dört bir yanındaki hükümetler ve ağ operatörleriyle yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. ” denildi.

Bildiğimiz gibi COVID-19 yayılımını azaltmak için dünya genelinde bir çok ülke evdekal

çağrıları yapıyor veya yasaklar getiriyor. Bu nedenle video akışı platformlarının kullanımı arttı. YouTube tarafında kullanım özellikle geceleri artış gösterirken, gün boyunca tutarlı bir grafik seyrediyor. Benzer şeyi muhtemelen Netflix için de söylemek mümkün…