Sosyal Medya

Android

Google, yeni Pixel 6 Serisini 19 Ekim’de tanıtıyor!

Google, büyük sonbahar donanım etkinliğinin tarihini açıkladı. Pixel 6 serisini 19 Ekim'de 13:00 ET'de , Türkiye Saatiyle akşam 8'de - (20:00)  düzenleyeceği etkinlikle  tanıtacak.

Google, Pixel 6 etkinliğini 19 Ekim’de düzenliyor!

Google, yeni amiral gemisi Pixel 6’nın tanıtım tarihini açıkladı!

Google, büyük sonbahar donanım etkinliğinin tarihini açıkladı. Pixel 6 serisini 19 Ekim’de 13:00 ET’de , Türkiye Saatiyle akşam 8’de – (20:00)  düzenleyeceği etkinlikle  tanıtacak.

Şirket her ne kadar, telefonların nasıl göründüğü de dahil olmak üzere Pixel 6 ve Pixel 6 Pro hakkında zaten bazı bilgiler vermiş olsa da Google’un kendi işlemcisini kullanacak yeni modellerin performans ve tasarım, yeni mobil ara yüzleri ile nasıl çalıştığı merak ediliyor.

Hatırlanacağı gibi Ağustos ayında Google, tasarladığı ilk çip üzerinde sistem olan Tensor’un bu cihazlarda piyasaya sürüleceğini söyledi. Kendi işlemcisi – SoC, Pixel 6’nın konuşma tanıma ve cihazdaki canlı altyazılar ve çeviri gibi AI ağırlıklı özelliklerini güçlendirecek.

Peki Yeni Pixel 6’da neler bekleniyor?

Telefonlarda elbette kamera yükseltmeleri beklentilerin en tepesinde. Pixel 6’nın ana kamerası, önceki modellere göre yaklaşık yüzde 150 daha fazla ışığa izin verirken, Pro’da 4x optik yakınlaştırma ve ek bir telefoto seçeneği sunuyor olacak. Özellik Tensor işlemcinin fotoğraf işleme özelliklerinin artırıldığı söylenen en önemli bilgiler arasında…

Google’dan tek şarj ile tam günlük bir performans bekleniyor ancak bunun tam olarak 24 saatlik bir kullanım mı kast ediliyor bundan tam emin değiliz.

Cihazlar 5G destekli ve tüm yeni Android 12 özelliklerinden yararlanabilecek… Yine de etkinlik öncesi Google, kaç tane CPU ve GPU çekirdeği olduğu ve cihazların ne kadar RAM’e sahip olduğu gibi Pixel 6 teknik özelliklerinden bazılarını şimdilik gizli tutuyor. Her durumda, öğrenmek için sadece birkaç hafta daha beklememiz gerekiyor.