Sosyal Medya

Otomobil

GM, Yangın ihtimali yüzünden 68.000 Chevy Bolt EV’yi geri çağırdı!

GM, Yangın ihtimali yüzünden 68.000 Chevy Bolt EV'yi geri çağırdı! GM yaşanan 5 akü yangınını araştırmak için 68 bin aracını geri çağırdı.

GM, Yangın ihtimali yüzünden 68.000 Chevy Bolt EV’yi geri çağırdı!

Elektrikli otomobiller iyi güzelde akıllı telefonlarda gördüğümüz gibi, bataryalarındaki veya ateşleme sistemlerindeki “olası yangın” problemleri yüzünden sahiplerini sık sık servise gitmek zorunda bırakabilir. Nitekim elektrikli bir Chevy Bolt sahipleride “major” bir sorun yüzünden GM tarafında yetkili servislere çağırıldı.

Detroit News ve The Verge, GM’nin 2017 ile 2019 arasındaki rapor edilen beş akü yangınının nedenlerini belirlemesine yardımcı olmak için 68.677 Bolt EV’leri (ABD’de 50.900) geri çağırdığını bildirdi.

2020 model olan ve daha güncellenmiş bir batarya sistemi kullanan Chevy Bolt’lar ise bu kapsam dahilinde değil. GM her Bolt’un bu sorundan etkilendiğini düşünmese de, şirketin temsilcilerinden Jesse Ortega, soruşturma yapılırken “ihtiyatlı” olduklarını söyledi.

GM şarjları yüzde 90 kapasite ile sınırlandıracak yazılım güncellemesiyle  Bolt için yangın tehlikesini azaltmak istediklerini söylüyor. Güncelleme 17 Kasım’dan itibaren geri çağrılan bu araçlara yapılacak.

Şirket mevcut sürücülere Hilltop Reserve Ayarı (2018 ve öncesi modeller için)  ve Hedef Şarj Seviyesi (2019 Modelleri için)’ne dikkat etmeleri muhtemelen tam 100 yapmamalarını tavsiye ediyor…

EV yani elektrikli otomobillerde Pil kaynaklı yangınlar aslında oldukça nadir yaşanıyor ancak hiç olmayan bir şey de değil. NHTSA, yangın raporları nedeniyle Tesla hakkında zaten bir araştırma yapıyor. Audi’de daha önce benzer bir sıkıntı yüzünden araçlarını geri çağırmıştı. Elbette Audi’nin 500 araçlık e-tron geri çağırması buna kıyasla sayı olarak daha küçük.

EV için Pil güvenliği şu anda sektör için en önemli şeylerden birisi ve üreticiler bu konuya oldukça önem veriyorlar…Bu geri çağırmada bu anlamda çok önemli…