Sosyal Medya

Android

Google Android’te İki Ciddi Güvenlik Açığını Giderdi

Google Android'te İki Ciddi Güvenlik Açığını Giderdi

Google’ın mobil güvenlik ekibi kesinlikle yoğun bir hafta geçirdi. Google, Android işletim sistemi için tehdit oluşturabilecek iki büyük güvenlik açığı için güncelleştirme yayımladı.

Android kullanıcıları için bu büyük bir güvenlik açığı kullanıcıların kişisel bilgilerinin çalınmasına neden olabilirdi. Güncelleme öncelikle bu ihtimali ortadan kaldırıyor.

Stagefright Güvenlik Açığı giderildi.

Android kullanıcılarını ciddi bir şekilde tehdit eden stagefright isimli açıkta saldırganlar, Android cihazlarda zararlı kodları çalıştırarak, tüm kişisel bilgileri ele geçirebiliyor. Söz konusu açığın yol açtığı en önemli sorun, zararlı yazılım ile Android cihazınızın dahili hafızası dışında SD karttaki dosyalara da erişim sağlanıp bilgileriniz çalınabiliyor olmasıydı.

CAllJam ve DreddCode Açığıda giderildi.

Güncelleme ile beraber gelen bir diğer güvenlik açığının da önüne geçildi. Reklam şeklinde kullanıcıların karşısına çıkan ve kullanıcıların telefon numaralarını bazı bilgilerini internet siteleri ile paylaşan (CAllJam) ve yerel ağları tehlikeye sokan (DreddCode) adı verilen 2 kötü amaçlı yazılım da bu güncelleme ile ortadan kaldırıldı.

Nexus kullanıcıları bu güncellemeden ilk faydalanacak kullanıcılar diğer Android versiyonlarına yakın zamanda sunulacak.

Android Cihaz Şifreleme Klavuzu

  • Bu arada bir Android cihazı şifrelemek için daha fazla bilgi isteyenler bu makaleye de göz atabilir. Söz konusu makalede Android cihazınızı nasıl adım adım şifreli ve korunaklı hale getirebileceğiniz yer alıyor.
  • PixelPrivacy’nin Android Cihaz Şifreleme Klavuzu

Android, Project Zero, Check Point (1), (2)

Ars Technica, Threatpost