Sosyal Medya

Android

Google, çok eski Android sürümlerinin fişini çekiyor!

Google, eski android cihazlarının nadir destek kesintilerinden birini 27 Eylül itibariyle gerçekleştirmek üzere... Güncel Android için en az 10 yıllık bir cihaz kullanmak şart olacak.

Google, 27 Eylül sonrası çok eski Android sürümleriyle oturum açmanıza izin vermeyecek!

Google’ın çok nadir görünen bir davranışına şahit olmak üzereyiz. En eski Android sürümlerine olan destek sonlanıyor.

Duygusal nedenlerle Nexus One kullanan kişiler için kötü haber. Artık değişim zamanı geldi diyor Google… Reddit kullanıcıları ve 91mobiles, 27 Eylül’den itibaren Google’ın Android 2.3.7 (Gingerbread) veya daha eski sürümleri çalıştıran cihazlarda, Google’un güncel uygulamalarında oturum açmanıza artık izin vermeyeceğini ortaya çıkardı.

Web üzerinden oturum açmak mümkün kalmaya devam edecek!

Yine de web’de oturum açabilirsiniz, ancak Gmail’i kontrol ederken veya Google Haritalar’da gezinirken büyük sıkıntılar yaşamak istemiyorsanız, en azından Android 3.0’a (gerçekçi olarak Android 4.0) güncellemeniz gerekir.

Google, müşterilere gönderdiği bir e-postada, hesabın gizliliğini korumak için bu destek kesintisinin yapılması gerektiğini söyledi. Elbette bu karar tahmin edebileceğiniz gibi çok fazla cihazı etkilemeyecek. Gingerbread ve daha eski Android cihazlarının kullanım payı “Diğer kategorisinde yer alıyor” ve yüzde 1’den daha küçük.

Ancak bu hareket, Google’ın yalnızca işletim sistemi güncellemeleri veya Play Hizmetleri özelliklerini değil, eski Android sürümleri için temel işlevleri kesmesinin nadir bir örneğini işaret ediyor.

Bence Google artık bu konuda bir standart oturmaya çalışıyor ve güncel destek almak için en azından bir 10 yıllık cihaz kullanmanız gerekiyor mesajı veriyor.