Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Google, Masaüstünde Arama için “Karanlık Modu” kullanıma sunuyor!

Google, Masaüstünde Arama için "Karanlık Modu" kullanıma sunuyor. Google Masaüstü Karanlık Modu Nasıl Ayarlanır?

Google, Masaüstünde arama için “Karanlık Modu” kullanıma sunuyor!

Mobilde karanlık modu kullanmayı seviyoruz, peki yaz masaüstünde. Şahsen ben karanlık modu tercih edenlerden biriyim. nihayet karanlık modu Google’ın Masaüstü uygulaması içinde kullanılabilir bir tema olarak geliyor. İşte detaylar…

Google sonunda masaüstünde Arama için karanlık bir tema sunuyor. Aslında söz konusu değişiklik geçtiğimiz Aralık ayında fark edilmişti, ancak bir Google ürün destek yöneticisinden gelen bir açıklamaya göre, özellik artık resmi ve “önümüzdeki birkaç hafta içinde” tüm kullanıcılara sunuluyor olacak.

Google Masaüstü Karanlık Modu Nasıl Ayarlanır?

Aslında tamda zifiri karanlık olmayan bu yeni temayı;

Ayarlar > Arama Ayarları > Görünüm’e gidip “karanlık”ı seçerek ayarlayabilirsiniz. Temayı cihazınızın ayarlarına  otomatik olarak varsayılan olarak ayarlayabilecek bir  “cihaz varsayılanı” seçeneği de bulunuyor.

Değişiklik şimdi uygulanmaya başlasa da, herkesin kullanımına sunulması birkaç gün veya hafta sürebilir. 9to5Google ayrıca, bazı kullanıcıların, güncellemenin resmi bir parçası mı yoksa başka bir test mi olduğu net olmasa da, ayarlar sayfasına girmeden açıp kapatmak için kullanılabilecek bir güneş simgesi de tespit ettiğini belirtiyor.