Sosyal Medya

Mobil

Evet, Google katlanabilir telefon prototipi üzerinde çalışıyor

Google katlanabilir telefon üzerinde uzunca bir süredir çalışıyor. Evet, Google'da katlanabilir telefon prototipi üzerinde çalışıyor.

Google Katlanabilir Telefon Üzerinde Çalışıyor!

Evet, Google katlanabilir telefon prototipi üzerinde çalışıyor.

Katlanabilir telefonlar üzerindeki çalışmalar birer birer ortaya çıkıyor. Ancak Samsung’un katlanabilir telefonundaki problemler sanırım bir çok kullanıcının merakını azalttı. Yine de üreticiler bu yönde çalışmalarını devam ettiriyor. Google’da bu üreticilerden birisi ve her ne kadar yakın dönemde bunlardan birini göremeyecek olsak ta; Evet, Google’da katlanabilir telefon prototipi üzerinde çalışıyor.

Bu haftaki Google I / O etkinliğini ile ilgili olarak yapılan röportajlarda; Google’ın Piksel bölümü başkanı katlanabilir cihazlar hakkında sıkça sorulan sorularla karşılaştı. CNET ile yapılan bu röportajda da şirketin “Kesinlikle bir prototip üzerinde çalışıyoruz, Bunu uzunca bir süredir yapıyoruz” dediğini görüyoruz.

Google geçen son baharda özellikle Android işletim sisteminin katlanabilir telefonları destekleyeceğini açıklamasından sonra; en azından bu teknolojiye uygun bir cihazı gözler önüne sermesi beklenirdi ancak; böyle bir ürünün henüz ne zaman veya nasıl ortaya koyulacağına dair bir şey yok.

Evet, Google katlanabilir telefon prototipi üzerinde çalışıyor

Bunu Business Insider‘a verdiği röportajdan anlıyoruz. Orada da teknolojinin önemli olduğu vurgulanırken Google’ın henüz ortaya koyacağı bir şeyin olmadığı belirtiliyor.

Samsung için özellikle Galaxy Fold ile bu kapıdan hızlı bir giriş potansiyel avantajlara sahip. Çünkü cihaz popüler hale gelirse temel donanım teknolojilerini lisanslama imkanı ortaya çıkabilir. Google için şu anki yüksek fiyatlardan böyle bir cihaza yatırım yapmaktan önce bunu gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceklerini görmek daha mantıklı.

Bu yüzden 2000 dolarlık bir Google Katlanabilir Telefon yerine orta seviye Google Pixel 3a modelini duyurmayı tercih ediyor.