Sosyal Medya

Android

Google, Pixel 2’de Titremesiz Video Çekimlerinin Sırrını Açıkladı

Google, Pixel 2'de Titremesiz Video Çekimlerinin Sırrını Açıkladı. Pixel 2 Super- Stable-Video Çekimleri Nasıl Gerçekleştiriliyor? Detaylar!

Google Pixel 2’nin Super-Stable Video Çekim İşlemini Açıkladı

Google, Pixel 2’de Titremesiz Video Çekimlerinin Sırrını Açıkladı. Tahminsel algoritmalar titremesiz çekimin anahtarı. Super-Stable Video Kaydı nasıl gerçekleştiriliyor?

Google Pixel 2 telefonlarında video kaydı yaparken akıllıca bir numara kullanıyor. Bir caddeden aşağı yürürken bile titremesiz bir video çekimi için hem elektronik hemde optik görüntü sabitleme yöntemleri kullanılabilir. Ancak bu iki teknoloji tam olarak nasıl birleştirilir?

Google işte tam bunu gerçekleştirdiğini duyurdu ve bu istikrarlı titremeyen videolara ilişkin ayrıntılı bir araştırma yayımladı. Tahmin etmek belki de zor değil. Zira Google bir çok telefonlarda yalnızca biri kullanılabilen anti-shake teknolojisi ve AI teknolojisini bir arada kullanıyor.

Google, Pixel 2’de Titremesiz Video Çekimlerinin Sırrını Açıkladı

Sistem, hem OIS’den hem de telefonun jiroskopundan hareket bilgisi toplayarak, görüntü ile “mükemmel” senkronizasyona girerek başlıyor. Ancak en önemli şey; Görüntüleri gecikmiş bir sıra ile oluşturmak için telefonun hareketine göre bir sonraki kareyi oluşturacak “lookahead” Ön izleme filtresini kullanıyor. 

Bu sayede OIS’den daha geniş bir hareket yelpazesi düzeltilir ve sallanan videoların ortaya çıkmasına müsade edilmez. Yeni Algoritmik yöntem sayesinde telefon hızlı  hareket ederken bile aradaki kaymaları giderecek sanal hareketler oluşturur.

Yine de yeni yöntemin kusursuz olduğu anlamına gelmez. Pixel 2 bazı video frame’lerini beklenmedik şekilde kırpabilir ve düşük ışıklı görüntüleri derekenden daha fazla bulanıklaştırabilir.Ancak bu durum, AI ile ilgili teknolojinin titremesiz videoda ne kadar çok yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Yine de ortaya çıkan sonuç oldukça tatmin edici.

 

Google Research Blog