Sosyal Medya

Android

Google Pixel 5 UltraWide Kamera ve 5G Özelliklere Sahip

Google Pixel 5 UltraWide Kamera ve 5G Özelliklere Sahip. Google Pixel 5'i 699 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sundu. Pixel 5 Özellikleri?

Google Pixel 5 beklenen en temel özelliklere sahip!

UltraWide Kamera ve şu anda olmazsa olmazlardan olacak 5G teknolojisine sahip olacak.

Ekim ayına girdik, geçirmekte olduğumuz benzeri olmayan pandemi yılına rağmen teknoloji devleri akıllı telefon ürünlerini sergilemekten “online düzenledikleri etkinliklerle” geri kalmıyor. Google’da yeni akıllı telefonu Pixel 5’i benzer şekilde düzenlediği online etkinlikle tanıtıyor.

Elbette 5G bağlantı desteği ile 699 dolardan başlayan fiyatlarla geçen yıl ki telefondan çok daha ucuz bir fiyatla karşımıza geliyor.

Google Pixel 5 UltraWide Kamera ve 5G Özelliklere Sahip

Her zaman olduğu gibi, Pixel 5 ile ilgili birçok ayrıntı daha önceden sızdırılmıştı ve bu yaz piyasaya çıkan Pixel 4a’dan gelecek yeni modelden ne bekleyeceğimiz konusunda da bir fikrimiz oldu. 4a için en dikkat çekici tasarım değişikliği, iğne deliği öne bakan bir kamera içeren çentiksiz ekranı oldu.

Aynı tarz ekran Pixel 5’te bulunuyor- elbette beklendiği gibi… Pixel 4’teki 5,7 inçlik ekran ile 4 XL’deki 6,3 inç ekran arasına oturan 6 inç, 2340 x 1080 ekrana sahip. (XL’den bahsetmişken, bu yıl böyle XL gibi model yok… sadece bir Pixel 5 var) Ayrıca Google’ın geçen yıl Pixel 4‘te sunduğu daha hızlı 90Hz yenileme hızını da  Pixel 5 Özellikleri arasında.

Google Pixel ve Diğerlerlerinin Karşılaştırma Tablosu

Google Pixel 5 UltraWide Kamera ve 5G Özelliklere Sahip

Geçen yılki Pixel gibi, 5’in arkasında çift kamera bulunuyor. Ancak Google, standart ve telefoto düzenlemesine gitmek yerine, telefoto lensini ultra geniş açılı bir shooter ile değiştirdi. Bunun gibi kameraların Apple ve Samsung telefonlarında (diğerlerinin yanı sıra) ne kadar popüler olduğu göz önüne alındığında; Google’ın burada sıraya girdiğini görmek büyük bir sürpriz değil. Google’ın son birkaç telefonu için kullandığı aynı 12 megapiksel sensör de yine bu modelde var, ancak bu sefer geniş açılı lens için 16 megapiksel bir sensörle eşleştirildi.

Google ayrıca geçen yılki Pixel 4’te kaybolan parmak izi sensörünü de geri getiriyor. Dünyayı tam olarak ateşe vermeyen yüz kilidi açma özelliği ise gitti. Bu yıl da eksik olan, ekranın üzerinde ultra geniş bantlı bir radar sensörüyle güçlendirilen tuhaf, dokunmasız kontroller. Google’ın Motion Sense özelliği hiçbir zaman bir hileden fazlası olmadığı için büyük bir kayıp değil.

Dahili ürünlere gelince, Google en yeni ve en iyi işlemciyi Pixel 5’in içine koymuyor. Şüphelendiği gibi, şirket muhtemelen satın alınabilirlik adına burada bir köşeyi kesiyor. İşlemci olarak Snapdragon 765G kullanılmış ve Pixel 5’in 8GB RAM’i bulunuyor.

Bu özellikler, en son Samsung amiral gemisinde bulacağınızdan daha mütevazı, ancak Pixel 4a’nın daha mütevazı bir donanımda ne kadar iyi çalıştığı göz önüne alındığında, 5’in benzer şekilde hızlı olmasını tahmin ediyoruz.

Daha büyük Pil

Çoğu Pixel telefondaki en büyük sorunlardan birisi pil ömrü olmuştur. Pixel 5’in nasıl bir batarya performansı sunacağına kefil olamayız, ancak iyi haber şu ki; en azından önceki Pixel telefonlardaki pillerden çok daha büyük olan 4.000 mAh pil içeriyor.

Kablosuz Şarj Desteği

Pixel 5, Qi kablosuz şarj desteği sunuyor ve bir dizi Pixel Buds’ı kablosuz olarak şarj etmek için üzerindeki pilin gücünü paylaşabilirsiniz. Pixel 5 Suya dayanıklı mı? evet. Kablosuz şarj gibi, bu, onu daha ucuz Pixel 4a’dan ayıran en önemli başka bir özelliktir.

Renkleri

Pixel 5 sadece iki renkte geliyor – siyah ve adaçayı yeşili – ve 128 GB depolama alanıyla 699 $ ‘dan başlıyor.