Sosyal Medya

Android

Google Pixel 60 Saniyede Hacklendi! Ödül 120 Bin Dolar!

Google Pixel 60 Saniyede Hacklendi. Google'ın yeni amiral gemisi Ne kadar güvenli? Google Daha güvenli hale gelene kadar daha çok ödül verir!

Google’ın yeni amiral gemisi Google Pixel 60 Saniyede hacklendi. 

Google kendi telefonunu üretti üretmesine de ne kadar güvensiz olduğunun ortaya çıkması uzun sürmedi. Chinese team adlı Çinli Hack Grubu 60 saniyede Pixel Phone’u hacklemeyi başardı.

Güney Kore’de düzenlenen Hack Yarışması PwnFest‘e gerçekleşen olayda Qihoo 360 olarak bilinen beyaz bilgisayar korsanları ekibi Pixel uzaktan kontrol eden bir exploit gösterdi. 60 saniye içinde ,sıfır gün güvenlik açığı kullanılarak kendi kodlarını Google’ın Pixel Phone’una yüklemeyi başardı.

Yüklenen Exploit, Önce Google Play Store’u çalıştırdı. Google Chrome’un mobil versiyonu üzerinde ise “Pwned by 360 Alpha Team.” yazdı.

Google Pixel 60 Saniyede Hacklendi! Ödül 120 Bin Dolar!

Qihoo 360 bu şekilde 120.000 Dolar Nakit ödül kazanmış oldu. Google’a açışın nasıl çalıştığını ve nasıl düzeltileceğini gönderen bilgileri gönderdi.

Google’ın yeni amiral gemisi ne kadar güvenli? Google Pixel Phone için daha güvenli hale gelene kadar bunun gibi çok ödül  vermek zorunda kalacak gibi!

Ekip Windows 10 üzerindeki Microsoft Edge güvenlik açıkların ı da gösterdikten sonra toplamda 520.000 Dolarlık kısa günün karı ödül ile ayrıldı.

Google Pixel pwned in 60 seconds on The Register