Sosyal Medya

Android

Google Pixel’deki Mikrofon Arızası Resmen Doğrulandı

Google Pixel'deki Mikrofon Arızası Resmen Doğrulandı. Pixel ve Pixel XL sahipleri sorunu garanti kapsamında giderebiliyorlar!

Google Pixel ve Pixel XL sahiplerinin arızalı mikrofon sorununu doğruladı!

Google Pixel telefonlarındaki donanım sorunu netlik kazandı. Pixel ve Pixel XL sahipleri günlerdir Destek forumlarında arızalı mikrofonlardan şikayet ediyordu.

Google Pixel’deki Mikrofon Arızası kesinleşti!

Bazı kullanıcılar mikrofonun sağlıklı çalışmadığını, bazıları ise video kayıt ederken mikrofonun kamera uygulaması ile daha izi çalıştığını belirtiyor.

Google Pixel’deki Mikrofon Arızası Resmen Doğrulandı. Pixel ve Pixel XL sahipleri sorunu garanti kapsamında giderebiliyorlar!

Google temsilcisi Brian Rakowski, Pixel telefonlarında mikrofonla ilgili birçok hatanın bildirildiğini ve bu konunun donanımla ilgili olduğunu doğruladı. Rakowski ayrıca, şirketin yenilenmiş telefonlarda aksaklık yaşamayacağından emin olmak için ek adımlar attığını da ekledi.

Google Pixel'deki Mikrofon Arızası

Ancak söz konusu sıkıntılı cihazların son iki ay içinde üretilenlerde ve daha önce üretilenlerin yüzde 1’inden fazla olmadığı belirtildi. Mikrofon sorunu aslında dört ay öncesinden itibaren bir çok kullanıcı tarafından dile getirilmişti. Çoğu sorunu hallettiğini dile getiren Google, hatanın tekrar oluştuğunu anladıkları söylüyor.

Pixel Telefonun mikrofon sorununu çözme konusunda ise ilginç geri bildirimlerde bulunuyor. Bunlardan en ilginç olanı ise bazı kullanıcıların söz konusu sorunu saç kurutma makinesiyle ısı uygulayarak çözdüklerini iddia etmeleri. Ancak en doğru olanı imkanı olanlar için üreticiye geri getirip yenisi ile değiştirmek olsa gerek. Garantisini geçersiz kılmanın ve bu riske girmeye gerek yok.
Kötü olan nokta, Google’ın değiştirilen ve yenisi verilen yedek cihaz içinde bu soruna karşı biriminizin bağışıklık kazanacağına dair hiçbir garanti vermemesi.

Google Pixel Mikrofonla Konuşamama Sorunu Çözüm Rehberi

Google garantiden değiştirmeden önce bu sorunu çözmeyi denemek isteyenler için;

  • Mikrofon kullanmak istediğiniz uygulamadan çıkıp ana ekrana dönün daha sonra tekrar uygulamaya dönün.
  • Arama yapmayı hoparlörden konuşarak deneyip daha sonra tekrar mikrofonla konuşmayı deneyin.
  • Üstteki adımlar sorununuzu çözmediyse cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürüp deneyin.

Pixel – Severe microphone issues on Google Support Forum

Android Police