Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Google Plus verileri nasıl indirilir?

2.2 Milyar Kullanıcısı bulunan Google'ın sosyal medya platformu güvenlik açıkları nedeniyle kapanıyor. Peki Google Plus verileri nasıl indirilir?

Google Kendi Sosyal Ağı Google Plus’ı Kapatıyor, Peki Google Plus verileri nasıl indirilir?

Google kendi sosyal ağı Google Plus‘ı kapatmaya kara verdi. Bu süreç tamamlandığında yaklaşık 2.2 Milyar kullanıcının kişisel verileri ne olacak?

Google yaklaşık 2.2 milyar kullanıcının kişisel verilerinin süreç tamalandığında; platformdaki kullanıcı verilerinin silineceğini açıkladı. Kapanmadan önce Google+ verilerinizi indirmek için ne yapmalısınız? Google Plus Verileri Nasıl İndirilir?

Google’ın resmi duyurusuna göre yaklaşık 10 içerisinde Google+ bireysel kullanıcıları platformun kapanmasıyla birlikte bu platformdaki verilerine ulaşamayacak.

Google 2019 Ağustos ayında sürecin tamamlanacağını ve bireysel kullanıcıların kişisel verilerini indirebileceklerini duyurdu.

GOOGLE+ VERİLERİ İNDİRME’ İŞLEMİ NASIL YAPILIR

Google+’daki verilerini kaybetmeden indirmek isteyen kullanıcılar için “Google Paket Servisi” (Google Takeout) hizmeti sunuluyor. Bu servise ulaşmak için öncelikli olarak

  • “Google Hesabım”a (myaccount.google.com) girip,
  • “Kişisel Bilgiler ve Gizlilik” bölümünde yer alan
  • “Verilerinizi İndirin” kısmına tıklamanız gerekiyor.
  • Açılan sayfada, “Dahil Edilecek Verileri Seçin” bölümünde bulunan “G+1’ler”i aktif hale getirin.
  • Ardından “Sonraki” bölümünü tıklayıp, verilerinizin arşiv biçimini özelleştirin (dosya türü, arşiv boyutu, teslim yöntemi) ve “Arşiv Oluştur”u tıklayın.

Google+’daki kişisel arşiviniz oluşturulduktan sonra yine bu sayfada veya e-posta adresine gönderilen linkten HTML biçiminde oluşturulan verilerinizi toplu olarak indirebilirsiniz. Google Paket Servisi ile indirilebilen Google+ içeriği, +1’ler, Google+ Çevreleri, Google+ Toplulukları ve Google+ Akışı’nda oluşuyor.

Bu işlemleri yapmak için yaklaşık 10 aylık bir süreniz var dikkatinize…