Sosyal Medya

Yazılım

Google Street View’e Yapılan Güncelleme İle Türkiyeyi Karış Karış Gezebilirsiniz!

Google Haritalar servisinin en popüler özelliklerinden Google Street View, Türkiye’nin neredeyse bütün sokaklarını kapsayacak biçimde güncellendi.

Google Haritalar servisinin en popüler özelliklerinden Google Street View, Türkiye’nin neredeyse bütün sokaklarını kapsayacak biçimde güncellendi.

Türkiye’deki kullanıcılar tarafından uzun bir süredir beklenen, teknoloji devi Google’ın Google Haritalar servisindeki en popüler özelliklerden Street View (Sokak Görünümü), nihayet ülkenin bütün sokaklarını kapsayacak biçimde kullanıma sunuldu.

Söz konusu özelliğin tam olarak nereleri kapsadığına dair henüz kesin bir yorumda bulunmak mümkün değil, zira uygulama Türkiye için oldukça kısa bir süre önce aktif hale getirildi. Fakat, genel bir turun sonucunda, Google ekibinin son derece kapsamlı bir çalışma gerçekleştirerek Türkiye’nin hemen her yerine gittiği ve neredeyse bütün sokakların görüntülerini kaydettikleri görülüyor. Söz konusu görüntülerin büyük bir kısmının 2014-2015 dönemine ait olması da, Google Street View‘i rakiplerine göre daha güncel ve güvenilir kılıyor.

Google Street View özelliği, herhangi bir internet tarayıcısı ya da mobil uygulama üzerinden Google Haritalar’a girdiğinizde, ekranın köşesinde beliren küçük insan simgesinin haritanın belirli bir noktasına doğru sürüklenip bırakılmasıyla çalıştırılabiliyor. Kullanıcıların simgeyi sürükleyip bıraktıkları nokta böylece sokak görünümüyle ekrana getiriliyor.
Google Street View, özellikle seyahat ederken belirli bir adresi rahatça bulmak ve gidilecek yerin önceden tanımak adına kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor.