Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Google Yeni Titan Fiziksel Güvenlik Anahtarlarını Kullanmanızı İstiyor

Google Çevrimiçi Hesaplarınızı Daha Güvenli Halde Tutmanıza Yardımcı olacak yeni bir ürün satışa sundu. Google Yeni Titan Fiziksel Güvenlik Anahtarlarını Kullanmanızı İstiyor.

Google Hesaplarınızı Daha Güvenli Hale Getirmek için Yeni Fiziksel Güvenlik Anahtarlarını Kullanmanızı İstiyor

Google Yeni Titan Fiziksel Güvenlik Anahtarlarını Kullanmanızı İstiyor.

Google çevrimiçi hesaplarınıza yetkisiz erişimi engellemek için zaten iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini kullanıyor. Telefonunuz size bu konuda yardımcı oluyor olsa da artık ikinci bir adımın zamanının geldiğine inanıyor.

Bir Fiziksel Güvenlik Anahtarı Kullanmak – Physical Security KEY  !!!

Şirket devam eden Google CLoud NEXT etkinliğindeit’s launched the Titan Security Key‘i kullanıma sunduğunu açıkladı. Bu sayede, kimliğinizi kimlik doğrulaması yaparak USB veya Bluetooth üzerinden masaüstünüzde hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Titan Security KEY – Yeni Titan Fiziksel Güvenlik Anahtarlarını USB portundan dizüstü bilgisayarınıza takabilirsiniz. Cihaz Bluetooth kablosuz olarak çalışıyor ve Pil değişimine gerek kalmadan altı aya kadar kullanım süresi sağlıyor.

CNET, şu anda 20 ila 25 ABD doları arasında bir maliyete sahip olduklarını belirtti; ancak Google, maliyeti yaklaşık 10 ABD dolarına kadar düşürmeyi planladığını söyledi.

Bu aslında yeni bir buluş değil. İsveçli güvenlik firması Yubico, birkaç yıldır benzer güvenlik anahtarlarını hazırlıyor. Masaüstünüzde ve telefonunuzda çevrimiçi hizmetlerle kullanabileceğiniz bir dizi farklı model seçeneği bile sunuyor.

Google Yeni Titan Fiziksel Güvenlik Anahtarlarını Kullanmanızı İstiyor

Bu cihazlar, bilgisayar korsanlarının kimlik avı saldırıları yoluyla hesaplarınıza erişmesini engellemeye yardımcı olabilir: Akıllıca hazırlanmış bir e-posta ile sizi kandırabilirler ancak ortada bir fiziksel güvenlik anahtarı varsa bu konuda hiçbir şansları olmaz.

Google bu yılın başlarında 2017 yılının başından itibaren bu güvenlik anahtarını kullanan 85 binden fazla çalışanın bu tür saldırılarla tek başına mücadele edebildiğini söylüyor. Google Titan Güvenlik Anahtarı üzerinde bir yıldan fazla bir süredir üzerinde çalışıyor ve şu anda satış temsilcileri aracılığıyla Bulut hizmetinin müşterilerine sunuluyor.

Google yakında Titan güvenlik anahtarlarını online mağazalarında da satmaya başlayacağını açıkladı. Düzenli kullananlar bir tane almak isteyebilir.