Sosyal Medya

Genel

Google’dan Atatürk İçin Özel Doodle! Neden Sadece Karanfil?

Google, 10 Kasım 1938’de vefat eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için özel bir doodle hazırladı.

Google, 10 Kasım 1938’de vefat eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için özel bir doodle hazırladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini yummuştu. Aradan geçen 78 yıla rağmen sevgimizden ve bağlılığımızdan hiç bir ödün vermediğimiz Atatürk için Google, özel bir doodle hazırladı.

Biliyorsunuz ki Google, önemli günleri anmak adına doodle’ını değiştiriyor. Türkiye tarihinin en büyük liderini unutmayan Google, arama barının hemen altına bir karanfil yerleştirdi.

Normalde görsellerin üzerine tıklandığında kişiyle ilgili bilgilere ulaşmak için arama yapılırdı fakat karanfilin üzerine link eklenmemiş. Mustafa Kemal Atatürk’ü tekrar rahmet ve minnetle anıyoruz.

Google’dan Karanfil Açıklaması

“10 Kasım’daki örnek her zaman olan bir şey değil. Genelde doğum günlerini öne çıkararak insanlara pozitif anlamda hatırlatma yapmak istiyoruz. Türkiye’nin ulusal günlerinde önceden Atatürk’e birçok defa yer verdik.Türkiye için bu kadar önemli olan bir günün anlamını ve ciddiyetini bozmamak için Doodle yapmamayı tercih ettik. Ancak Atatürk’e olan saygımızdan 10 Kasım’ı boş geçmedik ve bir karanfil koyduk. Bunu bugüne kadar ilk kez, sadece Atatürk için yaptık.”