Sosyal Medya

Donanım

GoPro Şu anda 30 Milyondan Fazla Hero Aksiyon Kamera Sattı

Uzun Süredir önemli finansman sorunları ile boğuşan şirketin satışları fena değil. GoPro Şu anda 30 Milyondan Fazla Hero Aksiyon Kamera Sattı. Şirket biraz nefes aldı.

GoPro’nun Aksiyon Kamera Satışları Şirkete Biraz Nefes Aldırdı

GoPro Şu anda 30 Milyondan Fazla Hero Aksiyon Kamera Sattı. Hero modelleri arasında en popüler Hero5 Black.

GoPro önemli iş sorunları ile mücadele ediyor. GoPro Drone üretiminden çıkarken yaklaşık 300 kişiyi işten çıkarmıştı. Şirket mali dengeleri sağlamak için uzunca bir süredir çabalıyor.Şirket ilk HD aksiyon kamera modelini dokuz yıl önce duyurmasından bu yana, Hero Aksiyon Video Kamerasının bu güne kadar 30 Milyon’un üzerinde astış gerçekleştirdiğini açıkladı.

GoPro Şu anda 30 Milyondan Fazla Hero Aksiyon Kamera Sattı

Hero5 Black modeli açık hava türleri için uygun fiyatlı ve çok yönlü olması nedeniyle dört milyon ünite satmayı başardı. Bu haliyle GoPro’nun en çok satan aksiyon kamerası oldu.

Bu satış başarısına rağmen şirketin tekrar kar elde edebilir hale gelmesi için aksiyon kamera yelpazesinde ufak güncellemelerden ve yeniliklerden çok daha fazlasını yapması gerekiyor. Özellikle yaz sezonun yaşanan tatil satışlarındaki düşüşü tersine çeviren GoPro, sahibi olduğu kamera lenslerini ve sensör teknolojilerini Jabil’e lisanslamaya da başladı. Jabil Circuit Apple tedarikçilerinden biri aynı zamanda.

GoPro Şu anda 30 Milyondan Fazla Hero Aksiyon Kamera Sattı