Sosyal Medya

Eğitim

GoStudent Öğretmenlerinden öğrenciler için yarıyıl tatil önerileri

GoStudent öğretmenleri yarıyıl tatilini verimli geçirebilmek için ailelere altın niteliğinde öneriler paylaşıyor.

GoStudent Öğretmenlerinden öğrenciler için yarıyıl tatil önerileri

Öğrenciler karnelerini aldı, bekledikleri yarıyıl tatili başladı. GoStudent öğretmenleri, öğrencilerin yarıyıl tatillerini verimli bir şekilde geçirmeleri için önerilerini paylaşırken, sevdikleriyle sosyalleşmenin ve keyif aldıkları aktiviteleri yaparak kendilerini mutlu hissetmelerinin büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. 

Zorlu bir eğitim öğretim döneminin ardından tatil sevinci tüm öğrencileri sardı. Öğrencilerin bir kısmı emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu aileleri ile paylaşırken, kimi öğrenciler de başarısız olduklarını düşünerek burukluk yaşayabiliyor. Çocukların karnesi nasıl olursa olsun bu konuda ebeveynlere önemli görevler düşüyor. GoStudent öğretmenleri yarıyıl tatilini verimli geçirebilmek için ailelere altın niteliğinde öneriler paylaşıyor.

Keyif aldıkları aktiviteler yapmalarını sağlayın

GoStudent Matematik öğretmeni Cansu Canayakın tatil boyunca ebeveynlerin çocukları ile birlikte keyif alacakları aktiviteler organize etmenin tüm aile bireyleri için keyifli olacağını vurgularken, “Tüm aile üyelerinin katılabileceği oyunlar oynayabilirsiniz. Örneğin eğitici kutu oyunları, bilgi kartlarıyla keyifli ve aynı zamanda verimli vakit geçirilebilir. Ailece çocukların gelişimine uygun olarak seçilen filmler veya belgeseller izlenip sonrasında izlenen film ve belgeselleri değerlendirebilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilir, yeni tarifler deneyebilirsiniz” dedi.

Canayakın, tatilin olmazsa olmazının kitap okumak olduğunun altını çizerek, “Ailece okuma saati düzenleyebilir veya aynı kitabı birlikte okuyabilirsiniz. Kitap bittikten sonra kitap hakkında duygu ve düşüncelerinizi tartışabilir, kitap okuma yarışmaları yaparak çocuğunuzun okuma zevkinin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz” dedi.

Çocuğunuzun mutlaka ders tekrarı yapmasını sağlayın

Çocukların öğrendiklerini tekrar etmesi, kalıcı bir öğrenmeye ve akademik başarısına katkı sağlayacağını belirten Cansu Canayakın,

“tatil boyunca alacağınız bire bir eğitim, hem öğrenilenleri pekiştirmek hem de eksik kalınan noktalara odaklanmak için oldukça etkili olur. Belirleyeceğiniz saat aralıklarında, özellikle sabah zihnin açık olduğu saatlerinde kısa kısa ödev, ders çalışma ve konu tekrarı gibi zamanlar planlayabilirsiniz” dedi.

Tatil günleri öğrenciler için fiziksel ve zihinsel dinlenme açısından önemli

Öğrencilerin, 6 Şubat Pazartesi günü sona erecek olan tatilini verimli geçirmeleri adına GoStudent İngilizce Öğretmeni Eda Koç, tatil günlerinin öğrenciler için fiziksel ve zihinsel dinlenme açısından oldukça önemli olduğunu söylüyor. Bu süreçte öğrendikleri yabancı dili kullanabilmek, yeni yapılar öğrenebilmek ve etkili tekrarların yabancı dil becerilerini geliştirebileceğinin altını çiziyor.

“Öğrendiğiniz dilde günlük tutmak, yeni kelime öğrenmenizi ve bildiğiniz yapılar tekrar etmenizi sağlar.” Koç ayrıca, 80-90%’ınını anladığınız yabancı dilin, ilginizi çeken bir konuda seçtiğiniz metnin her gün dinlemenin ve ezberlemenin, konuşma ve dinleme becerilerinizi geliştireceğini söylerken, ilginizi çeken bir konuda haber, dergi yada röportaj okumanın ve dinlemenin kelime bilginizi geliştirebileceğinin altını çiziyor. Tatilde her gün yeni bir kelime öğrenmenin ve öğrendiğiniz yabancı dilde şarkılar dinlemenin faydasına değinen Koç; öğrenilen yabancı dilde, dinlemekten keyif aldığınız bir şarkıcı ya da aktrisi seçerek onu yeteri kadar dinledikten sonra taklit etmeye çalışmanın yabancı dil konuşmada telaffuzu geliştireceğini belirtiyor.