Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Hawk’ı satın alan Azerion, dijital reklamcılıktaki gücünü artırdı!

Fransa merkezli dijital reklam teknolojisi platformu olan Hawk’ı satın aldı. İngiltere ve Almanya'da da da ofisleri bulunan Hawk, 2022 yılında yaklaşık 50 milyon euro ciroya ulaşarak büyük bir başarı elde etti.

Hawk’ı satın alan Azerion, dijital reklamcılık pazarındaki pozisyonunu güçlendiriyor!

 

Fransa merkezli dijital reklam teknolojisi platformu olan Hawk’ı satın aldı. İngiltere ve Almanya’da da da ofisleri bulunan Hawk, 2022 yılında yaklaşık 50 milyon euro ciroya ulaşarak büyük bir başarı elde etti.

 

Gerçekleştirilen bu birleşme ile birlikte Azerion ve Hawk, reklamverenlere ve ajanslara, dijital açık hava, ses, bağlı TV (CTV) ve hiperlokal gibi yükselişte olan alanlarda, geniş kitlelere tek bir çok kanallı satın alma platformu aracılığıyla kolay bir şekilde ulaşılmasını sağlayacak. Bu satın alma, Temmuz 2022’de Hawk ile kurulan başarılı iş birliğinin doğal bir uzantısı olup, Azerion’un platformunu stratejik olarak büyütme alanındaki yeteneğini gösteriyor.

Anlaşmanın şartları, Azerion’un nakit kaynaklarından finanse edilmek üzere yaklaşık 7 milyon euro ön ödeme karşılığında Hawk’ın %100 hissesini satın almasını ve geleneksel düzenlemelere tabi olarak önümüzdeki 3 sene boyunca kazanç elde edilmesini öngörüyor. Bu tutarın da 20 milyon euronun biraz üzerinde olacak şekilde sınırlandırıldığı ayrıca belirtiliyor.

 

Azerion Operasyon Başkan Yardımcısı Mickael Ferreira, satın alma sonrası şunları söyledi:

“Hawk’a, Azerion’un dijital reklam platformuna hoş geldin demekten mutluluk duyuyoruz. Hawk, güçlü yerel ekipleri ve piyasada tanınan DSP teknolojisiyle, birleşik platformumuzun müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılama yeteneğini güçlendirecek. Aynı zamanda Azerion’u Fransız dijital reklamcılık pazarının liderlerinden biri haline getirirken İngiltere ve Almanya’daki varlığını da genişletecek.

Hawk’ın Kurucu Ortağı Hakim Metmer,

”Azerion’un bünyesine katılmaktan ve Avrupa’nın en büyük dijital reklam platformlarından birinin parçası olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Bu süreçte iki platform arasındaki kültürel uyum hemen kendini gösterdi. Bu birleşme ile şirketler arasında uzun süredir devam eden iş ortaklığı daha da genişlemiş oldu.” dedi.

Hawk Kurucu Ortağı Renaud Biet, başarılı iş ortaklığı ile ilgili olarak düşüncelerini şu sözlerle belirtti:

“Azerion’a katılmak, ajanslar ve reklamverenler tarafında çok kanallı reklamcılık çözümlerimizin daha da hızlı bir şekilde yayılmasını sağlayacak. Ekiplerimizle birlikte, Azerion’un, Avrupa dijital reklamcılık pazarı alanındaki liderlik konumunu daha da sağlamlaştıracağımıza inanıyoruz.”

Azerion, Hawk’un çok kanallı satın alma platformunu ve kişiye özel aktivasyon teknolojisi sayesinde, bu alanlardaki güçlü pozisyonunu daha da güçlendirecek.

 


Azerion Hakkında

2014 yılında kurulan Azerion (EURONEXT: AZRN) Avrupa’nın en büyük dijital reklamcılık ve eğlence medya platformlarından biridir. Tescilli teknolojilerimiz aracılığıyla reklamverenlere kolay ve maliyet etkin bir şekilde, güvenli, etkileyici ve yüksek kaliteli bir ortamda, stratejik olarak sahip olduğumuz içerik portföyümüzü ve eğlence ile diğer dijital yayıncılık ortaklarımızı kullanarak, küresel ölçekteki kitlelere ulaştırıyoruz.

Genel merkezi Amsterdam’da kurulu ve kökleri Avrupa’da olan bir şirket olarak, Azerion dünya genelinde 26 ülkede faaliyet göstermekte ve ticari ekipleri ile müşterilerine ve iş ortaklarına dijital reklam yoluyla gerçek bir etki yaratma hedeflerinde yaratıcı yollar bulma ve hayata geçirme imkanı sunmaktadır.

Daha fazla bilgi için: https://www.azerion.com/

Hawk Hakkında

Paris merkezli olan ve Avrupa genelinde pek çok ofisi bulunan Hawk, medya ajanslarına ve markalara, mobil, dijital ses, dijital açık hava (DOOH), bağlı TV (CTV), oyun içi reklamcılık ve metaverse gibi çoklu kanal stratejilerini uygulamalarına olanak tanıyan programatik bir medya platformudur.

2013 yılında piyasaya sürülen Hawk, her bir reklamveren ve kampanya için dört temel bileşeni (veri, konum, kanal ve reklam) kullanarak özelleştirilmiş, uçtan uca ve çok kanallı stratejiler oluşturur. Aynı zamanda kullandıkları medyadan bağımsız olarak en uygun kullanıcılara, en uygun konumlarda etkileyici şekilde ulaşır.

Daha fazla bilgi için: https://hawk-tech.io/