Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Hindistan, Çin’in 43 mobil uygulamasını daha yasakladı

Hindistan, Çin'in 43 mobil uygulamasını daha yasakladı. Hindistan, Çin menşeli 43 mobil uygulamasını yasakladığını duyurdu.

Hindistan, Çin’in 43 mobil uygulamasını daha yasakladı

Hindistan, Alibaba Group Holding Ltd’nin e-ticaret uygulaması olan Aliexpress’in de dahil olduğu 43 mobil uygulamasını yasakladı.

Hindistan, ülkenin güvenliği açısından sakıncalı olduğu gerekçesiyle çoğu Çin menşeli 43 mobil uygulamasını yasakladığını duyurdu.

Teknoloji bakanlığından yapılan açıklamada, yasaklanan uygulamaların “Hindistan’ın egemenliğini ve bütünlüğünü” tehdit ettiği belirtildi.

Hindistan daha önce, teknoloji şirketlerinin kullanıcıların verilerini paylaştığı gerekçesiyle 170’den fazla mobil uygulamayı yasaklamıştı.

Hindistan’daki Çin Büyükelçiliği Çarşamba günü yasağa “kararlılıkla” karşı olduğunu söyledi. Alibaba Group Holding ise yorum talebine yanıt vermedi.

Karar hakkında açıklamada bulunan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, Hindistan’a Çin menşeli mobil uygulamalara getirilen yasağın kaldırılması çağrısında bulundu. Hindistan’ı küresel serbest ticaret kurallarını ihlal etmekle suçlayan Cao, Çinli şirketlere karşı ayrımcılık yapıldığını belirtti.

Cao, Hindistan’ı Çinli şirketlerin “meşru haklarını ve çıkarlarını korumaya” çağırarak “Hindistan tarafı, iki taraf arasındaki iş birliğine daha fazla zarar vermekten kaçınmak için bu ayrımcı uygulamayı derhal düzeltmelidir.” ifadesini kullandı.