Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

HP Sadece Kullanıcısının Görebileceği Ekrana Sahip Dizüstü Tanıtacak

HP, 3M ile Birlikte Sadece Kullanıcının Görebileceği Monitöre Sahip Dizüstü Geliştirdi.

HP, 3M ile Birlikte Sadece Kullanıcının Görebileceği Monitöre Sahip Dizüstü Geliştirdi.

Dışarıda, internet kafelerde üstelik ofislerde dizüstü kullanıcılarının güvenlik endişelerinden bir tanesi çevrelerinde bulunan meraklı vatandaşlardır şüphesiz. “Ne yapıyor ki acaba?” sorularıyla birlikte tek gözü kendi işindeyken bir gözü ise daima laptop’unuzun ekranındadır. Eğer data’lara dayanan bir iş yapıyorsanız, siyasi bir gazetede çalışıyorsanız veya işinizle ilgili bir rapor yolluyorsanız bu dikizlenme meselesi düşünüldüğünden daha da vahim sonuçlar doğurabiliyor.

HP, bugün resmi olarak tam da bu soruna çözüm getirebilecek yeni laptop modelini tanıtacağını duyurdu. Yeni HP dizüstüsünün ürün fotoğrafları, özellikleri henüz paylaşılmasa da kazandıracağı nitelik oldukça önemli. HP’nin resmi açıklamasına göre bu yeni nesil laptop modeli 2016’nın ortlarında; yani mayıs ayı civarlarında lansmanlarla birlikte tanıtılacak. Aslında monitörün tasarımında veya görünümünde bir değişiklik yok, sadece küçük bir kısa yolla ekran üzerinde mini bir ekran açılarak asıl işin orada görülmesini sağlayacak bu özellik. Windows 10 PC’lerde yerini eden Cortana kısa yolu gibi HP, bir kısayol tuşu ekleyerek klavyeye “özel ekran” sağlayacak. Üstelik HP ve 3M, bu teknolojinin sadece kısayolda kalmaytacağını belirterek; kenarlardan görünmemesi için, parlaklık oluşturabilecek renklere sahip olacak bu küçük pencere.

HP, Windows 10’un çıkış tarihi olan 29 Temmuz itibariyle Windows 10 ön yüklü modellerini satışa sunmaya başlamıştı ve yeni nesil laptop’larında Cortana kısayol tuşu bulunuyor.