Sosyal Medya

Otomobil

Hyundai Kona EV modellerindeki yangın riski!

Hyundai, potansiyel akü yangın riskleri nedeniyle Kona EV’sini geri çağırıyor

Hyundai Eylül 2017 ile Mart 2020 arasında üretilen 25.564 aracı etkileyen ve yangın riski içeren batarya problemi için araçları geri çağırdı.

Reuters’e göre Hyundai, batarya yangınları raporlarının ardından Güney Kore’de 25.564 Kona EV’leri geri çağırdı . CNET , aynı zamanda Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ile bir geri çağırma sürecinde olduğunu bildirdi, ancak henüz dünya genelinde kaç aracın bundan etkilendiğini söylemedi.

Sorun, bir Kona EV’nin Güney Kore’de şarj olurken alev alması ve Montreal’de bir başka aracın patlamasıyla gün yüzüne çıktı. Haziran ayında Hyundai , aracın pil izleme sistemi için bir yazılım güncellemesi yayınladı ve bunun, tanısal sağlık izleme özelliklerini eklerken pil performansını ve uzun ömürlülüğü artırmak için tasarlandığını söyledi.

Hyundai’nin pil tedarikçisi LG Chem, Reuters’e , bir yeniden canlandırma deneyi yaptıktan sonra yangının nedenini tam olarak belirleyemediğini söyledi. Ancak, testlere göre, pil hücrelerindeki yangından kendilerinin sorumlu olmadığı sonucuna vardıklarını söyledi.

Aynı zamanda Hyundai, geri çağırmanın; “araçlarda kullanılan yüksek voltajlı pillerin şüpheli kusurlu üretimine proaktif bir yanıt olduğunu ve bu durumun rapor edilen yangınlara katkıda bulunabileceğini” söyledi. Bu nedenle, geri çağırma prosedürü, yazılım yükseltmelerinin yanı sıra tam pil değişimini gerektirebilir. Bu sahipler için zaman alıcı Hyundai içinse maliyetli olabilir.