Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Instagram, gönderiler için sessizce QR kod paylaşımını ekledi

Instagram'da makaralar - Reels, etiketler, konumlar ve daha fazlası için QR kodları da oluşturabilirsiniz.

Instagram, gönderiler için sessizce QR kodlarını ekledi

Instagram’da makaralar – Reels, etiketler, konumlar ve daha fazlası için QR kodları da oluşturabilirsiniz.

Instagram’daki kullanıcılar artık QR kodları aracılığıyla aranabilir Harita deneyimindeki gönderileri, makaraları, etiketleri ve konumları paylaşabilir. Pek çok insan pandemi dönemindeki durumdan dolayı QR kodu deneyiminden nefret ediyor, ancak TechCrunch‘ın bildirdiği gibi, pazarlama kampanyalarında etkili olabileceğine inanmak için bazı nedenler var.

QR kod paylaşımı artık uygulamadaki tüm kullanıcılar için geçerli bir seçenek. Tek yapmanız gereken herhangi bir Makara, gönderi veya konumdaki üç noktalı menüye tıklamak, sağ üstteki “QR kodu”na tıklamak ve onu film rulonuza kaydetmek. Bir QR kodu oluşturmak için tarayıcıdaki bir gönderinin URL’sine “/qr” da ekleyebilirsiniz.

Instagram’ın sahibi Meta,  “insanların ve işletmelerin belirli içerikleri paylaşmasını kolaylaştırmak için” bu seçeneğe karar verdiklerini söyledi.

Bu, yıllardır kullanıcıların profillerini QR kodları aracılığıyla paylaşmalarına izin veren Instagram için tamamen yeni bir seçenek değil. QR kodları üzerinde paylaşım da aslında tipik bir Snapchat kopyası… her zaman olduğu gibi…

Bu değişiklikten kimin yararlanabileceğini görmek zor değil. Gösteri bilgilerini paylaşan müzisyenleri, çalışmalarını satan sanatçıları ve tabii ki restoranları için iyi bir kolaylık gibi görünüyor.