Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Instagram Kullanıcılarını Hedefleyen Yeni Tuzak!

Instagram’da cinsel içerikli fotoğraf tuzağı!

Hacker’ların yeni yöntemi dikkatsiz kullanıcıların canını yakacak cinsten.Bu yeni Instagram Tuzağının adı “Cinsel İçerikli Fotoğraflar…”

Instagram kullanıcılarını hedef alan bir yeni yöntem konusunda güvenlik firması Symantec uyarı yayımladı. Söz konusu uyarıya göre etkilenen kullanıcıların profillerindeki fotoğraflar, takipçileri yetişkin buluşma sitelerine çekmek amacıyla müstehcen fotoğraflar ile değiştiriliyor.

Saldırganlar, Instagram hesabı fotoğraflarını ve biyografilerini değiştirerek cinsel içerikli sitelere yönlendirme yapıyor ve buradan kazanç elde ediyor.instagram

Ele geçirilmiş Instagram hesaplarının bazı ortak özellikleri ise şöyle tarif ediliyor. Değiştirilmiş kullanıcı adı, farklı bir profil fotoğrafı, farklı bir tam profil adı, farklı profil biyografisi, değiştirilen veya eklenen profil bağlantısı ve yüklenen yeni fotoğraflar…

 

57ad4f4d0f2544071c439e00

 

Instagram’da cinsel içerik tuzağı

Saldırganlar, sadece profil bilgilerini değiştirmek ile kalmıyor, genellikle müstehcen fotoğraflar yüklüyorlar. Ancak hesabın sahibine ait olan fotoğraflar silinmiyor. Profil bilgileri de kullanıcıların, kısaltılmış bir URL veya bir direkt bağlantı olan profil bağlantısını ziyaret etmelerini öneriyor.

Önlem olarak ne yapmalı!

Symantec’in bu konuda aslında bilinen bir uyarı yapıyor.Hesabınızın ele geçirilmesine karşı tekrar kullanılan şifreler ve zayıf şifrelerin kullanılmamasında fayda var.

Hatırlatmak gerekirse Instagram, kullanıcıları için iki kademeli doğrulama sistemini bu yılın başlarında kullanıma açmıştı.