Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Instagram Web DM Özelliği Sınırlı Sayıda Test Ediliyor

Web Üzerinden Instagram DM Mesajlarına Erişim İmkanı Test Ediliyor. Instagram Web DM Özelliği Sınırlı Sayıda Test Ediliyor.

Instagram Web DM Mesajlarına Erişim Özelliği Test Ediliyor

Instagram Web’teki DM’leri şimdilik sınırlı da olsa test etmeye başladı.

Instagram web ile mobil uygulama arasındaki fark giderek kapanıyor. Direkt Mesajlar gibi önemli özelliklere erişimi olmayan Instagram Web’in bu özellikleri yavaş yavaş kullanıma sunuluyor. Instagram 2019 yılından bu yana genel bir testin parçası olarak Instagram’ın Web sürümünü kullanıcılarının erişimine sundu.

Web sürümünde kullanıcılar; Telefonlarında olduğu gibi, normal ve grup sohbetlerine katılabilir, fotoğraf paylaşabilir, mesajları beğenebilir ve bildirimler alabilir. The Verge’deki habere göre ise yakın bir gelecekte çok daha yeni özelliklere sahip olabilir.

Yeni strateji, Facebook’un geçmişte olduğundan daha fazla mesajlaşmaya odaklanan daha özel bir deneyim hedefine paralel Nihayetinde çekirdek formlarında (Facebook, Instagram ve WhatsApp) birleşik mesajlar sunmayı umuyor.

Şöyle dönüp baktığımda WhatsApp’ın web sürümündeki rahatlık, özellikle bir çok müşterisi ile hızlı bir şekilde iletişim kurmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Benzer şekilde kurumsal Instagram kullanıcılarının veya bir şekilde Instagram’daki müşterileri ile daha hızlı iletişim kurmak isteyenler içinde Instagram Web DM oldukça kullanışlı olacak.

Tüm bunların ötesinde Facebook Messanger, WhatsApp’ta sohbet etmek için Web sürümlerini kullanabiliyorken, Instagram kitlesine de benzer özelliğin getirilmesi oldukça mantıklı bir hareket…