Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

iOS 11.4.1 ile Gelen USB Kısıtlı Mod, Polislerin iPhone’nunuzu Kırmasını Önleyebilir

iOS 11.4.1 Polislerin iPhone'nunuzu Kırmasını Önleyebilir. Yeni Güncelleme ile USB Kısıtlı Mod - USB Restricted Mode Nedir? Telefonunuzun GrayKey ile Kırılmasını istemiyorsanız kullanmayı tercih edebilirsiniz! İşte Detaylar

iOS 11.4.1 Güncellemesi ile Gelen Koruyucu Özellik Nedir?

iOS 11.4.1 Polislerin iPhone’nunuzu Kırmasını Önleyebilir, Bakın Nasıl? USB Kısıtlı Mod Nedir? Nasıl Kullanılır?

Apple, iOS’un son güncellemesi ile gelen yeni özellik – USB Restricted Mode – USB Kısıtlı Mod Lightning bağlantı noktası üzerinden bağlanan kırma cihazlarının kullanımı yoluyla iPhone’unuzun içeriğine izinsiz erişimi önleyebilir.

USB Kısıtlı Mod Nedir?

iOS 11.4.1‘de bulacağınız özellik; iOS cihazınızın kilidini açtıktan bir saat sonra Yıldırım bağlantı noktası üzerinden veri bağlantısını kilitler.

Yani birisi Amerikan Polisinde olduğu gibi GrayKey gibi cihazları takıp şifre korumasını kıramayacak ve telefonunuzdaki verilere erişemeyecek.

USB Kısıtlı Mod Nasıl Kullanılır?

  • Settings > Face ID (or Touch ID) & Passcode > USB Accessories. Burada varsayılan olarak kapalı geliyor. Bunu açmanız gerekiyor.

Bu arada güvenlik firması Elcomsoft ise bu bir saatlik sürede bu söz konusu zamanlayıcı; Bir USB aksesuar takarak sıfırlayabileceğini açıkladı.

Yine de Apple’ın bu açığıda gelecekteki bir güncellemede düzentmesi mümkün.

TNW