Sosyal Medya

iPhone

Yeni Nesil 911 Acil Durum Araması Devreye Giriyor, iOS 12 Özelliği!

iOS 12 Acil Durum Aramalarında Konumunuzu Otomatik Paylaşacak. Apple 911 Aramalarında Kullanılacak Özelliği Duyurdu.

Apple ABD Kullanıcıları için 911 Aramalarında Kullanılacak Yeni iOS 12 Özelliğini Duyurdu

iOS 12 Acil Durum Aramalarında Konumunuzu Otomatik Paylaşacak.

Apple bu yaz kullanılacak yeni iOS 12 özelliğini duyurdu. Otomatik lokasyon paylaşımı özelliği, Amerika için 911 (muhtemelen diğer ülkelerde de o ülkenin acil numaraları olacak şekilde) aramalarında kullanılacak.

Söz konusu özelliğin bilgi toplama sürecini düzene sokarak, acil müdahale sürelerinin azaltılmasına katkı sağlayacağı çok açıktır.

Yeni Nesil Acil Durum Araması Devreye Giriyor, iOS 12 Konumunuzu Paylaşacak!

iOS 12 Acil Durum Aramalarında Geçen Süreyi Kısaltacak!

Apple, ABD’deki acil çağrıların yaklaşık yüzde 80’inin artık bir mobil cihazdan yapıldığını belirtiyor; ancak “eski” altyapı, 911 merkezinin bir arayanın yerini hızlı bir şekilde almasını zorlaştırıyor.

Bu iOS 12 değişikliği, Apple’ın 2015 yılında başlatılan Hibritleştirilmiş Acil Durum (HELO) sistemine dayanıyor ve acil durum teknoloji şirketi RapidSOS’un yardımıyla; “birçok” 911 merkezi sistemindeki mevcut yazılımla entegre olacak.

Yeni Nesil Acil Durum Araması Devreye Giriyor, iOS 12 Konumunuzu Paylaşacak!

Söz Konusu yeni iOS 12 özelliği Herkes için Yeni Nesil 911 Çağrı Sistemi olarak tanımlanabilir. Apple’ın kullanıcıların gizliliği ile ilgili vurgusu yapılıyor, şirket acil durum dışında kişisel verilerin kullanılmayacağını belirtiyor.

iOS 12 ile gelen ve fark yaratan 7 küçük özelliği buradan bakabilirsiniz.