Sosyal Medya

iPhone

iOS 16.4.1 (a) Güncellemesi Yayınlandı!

Hızlı Güvenlik Yanıtları; iPhone, iPad ve Mac aygıtlara yönelik yeni bir yazılım sürümü türüdür. Bu özellik, yazılım güncellemeleri arasında Safari web tarayıcısında, WebKit çerçeve yığınında veya diğer kritik sistem arşivlerinde yapılanlar gibi önemli güvenlik iyileştirmeleri sunar.

iOS 16.4.1 (a) Güncellemesi Yayınlandı!

Apple, yeni güvenlik güncellemesi yayınladı. iOS 16.4.1 (a) güncellemesi önemli günceller arasında yer alıyor.

 

iOS, iPadOS ve macOS için Hızlı Güvenlik Yanıtları hakkında

Hızlı Güvenlik Yanıtları, yazılım güncellemeleri arasında önemli güvenlik iyileştirmeleri sunar.

Hızlı Güvenlik Yanıtları; iPhone, iPad ve Mac aygıtlara yönelik yeni bir yazılım sürümü türüdür. Bu özellik, yazılım güncellemeleri arasında Safari web tarayıcısında, WebKit çerçeve yığınında veya diğer kritik sistem arşivlerinde yapılanlar gibi önemli güvenlik iyileştirmeleri sunar. Özellik ayrıca, yararlanılanlar veya mevcut olduğu bildirilenler gibi bazı güvenlik sorunlarıyla ilgili olarak daha hızlı şekilde işlem yapmak için de kullanılabilir.

Yeni Hızlı Güvenlik Yanıtları iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 ve macOS 13.3.1’den itibaren yalnızca en son iOS, iPadOS ve macOS sürümleri için sunulur.

Saptanmış olarak, aygıtınız Hızlı Güvenlik Yanıtlarının otomatik olarak uygulanmasına izin verir ve gerekirse aygıtınızı yeniden başlatmanız istenir. Aygıt ayarlarınızı kontrol etmek için:

  • iPhone veya iPad: Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme > Otomatik Güncellemeler’e gidin ve “Güvenlik Yanıtları ve Sistem Dosyaları”nın açık olduğundan emin olun.
  • Mac: Apple menüsü  > Sistem Ayarları’nı seçin. Kenar çubuğunda Genel’i, ardından sağ taraftaki Yazılım Güncelleme’yi tıklayın. Otomatik Güncellemeler’in yanındaki Ayrıntıları Göster düğmesini  tıklayın ve “Güvenlik yanıtlarını ve sistem dosyalarını yükle”nin açık olduğundan emin olun.

Bir Hızlı Güvenlik Yanıtı uygulandığında, macOS 13.3.1 (a) örneğinde olduğu gibi, yazılım sürümü numarasının ardından bir harf gösterilir.

Bu ayarı kapatmayı veya sunulan Hızlı Güvenlik Yanıtlarını uygulamamayı tercih ederseniz ilgili düzeltmeler ya da önlemler, sonraki bir yazılım güncellemesine dahil edildiğinde aygıtınıza iletilir.